Snapdragon S4 MSM8960 Își arată mușchii În benchmark-uri; Dual core-ul rezistă!

1.361 ori
<b>Snapdragon S4 MSM8960 Își arată mușchii În benchmark-uri; Dual core-ul rezistă!</b>Procesoarele quad core vor reprezenta cuvintele cheie la Mobile World Congress 2012, în Barcelona, dar asta nu înseamnă că noile generații de CPU-uri dual core nu vor fi performante. AnandTech a pus mâna pe un terminal de test dotat cu un nou...

Procesoarele quad core vor reprezenta cuvintele cheie la Mobile World Congress 2012, în Barcelona, dar asta nu înseamnă că noile generații de CPU-uri dual core nu vor fi performante. AnandTech a pus mâna pe un terminal de test dotat cu un nou procesor Qualcomm Snapdragon, versiunea S4 MSM8960. Rezultatele au fost impresionante:

în benchmark-ul Linpack multi-thread MSM8960 a depășit procesoarele de pe terminale de top ca Samsung Galaxy S II, Motorola Droid 4, Galaxy Nexus sau Droid RAZR. Galaxy S II, văzut că un punct de reper pentru tehnologia anului trecut nu a atins nici măcar jumătate din punctajul acestui nou venit Snapdragon. Singurul care s-a apropiat de acest punctaj este un alt Snapdragon, varianta S3. în privința scorurilor pentru GPU din GLBenchmark, aici lucrurile nu au mai fost atât de impresionante, dar Adreno 225 a rămas totuși în top. îmbunătățirile față de GPU-ul Adreno 220 nu sunt chiar atât de fundamentale pe cât ați crede și de abia în seria Adreno 300 vom vedea modificări importante.

De remarcat faptul că noul Snapdragon S4 are un alt atuu, faptul că folosește un proces de producție de 28 nm, ceea ce înseamnă că avem un chip mai compact, dar și o durată de viață a bateriei mai bună. Astfel, mă aștept ca noile terminale dual core din acest an să facă față în mod rezonabil celor quad core. Un caz de acest gen este cel al lui HTC Ville aka One S care va sosi la MWC 2012 cu un procesor dual core de top.

Snapdragon S4 MSM8960 Își arată mușchii În benchmark-uri; Dual core-ul rezistă!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×