Solutie pentru flexibilitatea numerotatiei telefonice, de la ANRCTI

843 ori
<b>Solutie pentru flexibilitatea numerotatiei telefonice, de la ANRCTI</b>ANRCTI a supus consultarii publice un proiect de decizie, care face referire la procedura de de emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie. Astfel, va exista o mai mare flexibilitate in alocarea noilor numere telefonice. Ce inseamna...

ANRCTI a supus consultarii publice un proiect de decizie, care face referire la procedura de de emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie. Astfel, va exista o mai mare flexibilitate in alocarea noilor numere telefonice.

Ce inseamna aceasta flexibilitate? Conform ANRCTI, in anumite cazuri (din ratiuni tehnice/comerciale), providerii de servicii vor putea solicita modificarea formatului de numerotatie alocat de Autoritate. Aceasta modificare se face prin inlocuirea blocului de numere alocat cu altul. De asemenea, trebuie sa aflati ca noile blocuri alese de companiile ce solicita acest lucru trebuie sa fie disponibile pentru resursele de numerotatie cu aceeasi destinatie.

Astfel, un bloc de numere din domeniul 0Z = 07 poate fi inlocuit doar cu un bloc de numere din acelasi domeniu, regula aplicandu-se si pentru subdomenii, dar doar daca blocurile necesare nu sunt deja alocate altui furnizor. Dupa inlocuirea solicitata de un furnizor de servicii, blocul de numerotatie utilizat initial nu va mai putea fi folosit, intrand in vigoare cel nou.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×