Sony a dezvoltat un senzor de 60 de megapixeli pentru telefoanele din 2020; Iată teasere pentru Sony IMX686

1.576 ori
<b>Sony a dezvoltat un senzor de 60 de megapixeli pentru telefoanele din 2020; Iată teasere pentru Sony IMX686</b>Chiar mă întrebam când o să facă şi Sony marele salt spre rezoluţii mai ridicate pentru senzorii săi foto de pe telefoanele mobile. În ultimul an Samsung a trecut de la 48 la 64 şi 108 megapixeli, iar acum mingea este în terenul Sony

Chiar mă întrebam când o să facă şi Sony marele salt spre rezoluţii mai ridicate pentru senzorii săi foto de pe telefoanele mobile. În ultimul an Samsung a trecut de la 48 la 64 şi 108 megapixeli, iar acum mingea este în terenul Sony. Japonezii ne prezintă azi teasere pentru senzorul Sony IMX686, care ar avea o rezoluţie de 60 sau 64 de megapixeli.

Sony

Acesta este urmaşul popularului senzor Sony IMX586, văzut pe telefoane celebre ca OnePlus 7 Pro, Xiaomi Mi 9T Pro, Oppo Reno 2 sau ASUS ZenFone 6. Sony a partajat o serie de fotografii şi clipuri video realizate cu Sony IMX686, dar fără a oferi prea multe detalii tehnice. Ar trebui să vedem noul senzor pe câteva dintre telefoanele cu pretenţii din 2020. Aş paria pe OnePlus 8 spre exemplu, ZenFone 7, un Xperia 6 să zicem şi un Xiaomi Mi 10.

Camera Sony

Mi se pare interesant şi că video-ul de prezentare ne arată un telefon cu 3 camere, iar senzorul principal este cel nou Sony. Din păcate clipul teaser e doar la rezoluţie 480p, deci nu ne putem bucura de el în FHD sau 4K. Vedem totuşi nişte culori foarte bogate şi o capacitate deosebită de a se descurcă cu cadrele în mişcare. Ceva îmi spun că vom filma des la peste 60 FPS, eventual la 120 FPS.

Noul senzor ar trebui să capteze şi mai multă lumină, mai ales dacă are o dimensiune mai generoasă. Mi se pare şi o senzaţie diferită a adâncimii şi separării planurilor, mai ales la captura video. Bokeh Video ar trebui să treacă la nivelul următor. Nu mai zic de stabilizare, unde deja stătea bine Sony şi acum lucrurile arată şi mai şi. Bănuiesc că acest senzor de 60 sau 64 MP va "scoate" fotografii de 16 sau 12 MP, combinând pixelii.

Aş vrea să menţionez şi că nu contează doar senzorul, ci mulţi alţi factori pentru o cameră de succes: obiectivul, cipul de procesare a imaginii (ISP) şi software-ul + procesarea neurala la nivel de NPU/AI. Predicţia mea pentru 2020 e următoarea: Bokeh Video la un nou nivel, filmare 4K la 120 FPS, cele mai realiste culori de până acum şi un nou prag în captura foto nocturnă.

Oppo Reno 3 ar fi primul telefon confirmat cu acest nou senzor. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×