Samsung lansează senzorul foto de 108 megapixeli pentru telefoane, cu filmare 6K; Xiaomi e primul partener

1.289 ori
<b>Samsung lansează senzorul foto de 108 megapixeli pentru telefoane, cu filmare 6K; Xiaomi e primul partener</b>După o săptămână în care am tot vorbit despre telefoane cu camere de 64 MP , de fiecare dată cu spectrul la 108 MP în fundal, iată că această săptămână începe cu un anunţ. Samsung tocmai a prezentat oficial senzorul sau foto de 108 megapixeli, pentru..

După o săptămână în care am tot vorbit despre telefoane cu camere de 64 MP , de fiecare dată cu spectrul la 108 MP în fundal, iată că această săptămână începe cu un anunţ. Samsung tocmai a prezentat oficial senzorul sau foto de 108 megapixeli, pentru telefoane mobile.

E vorba spre un senzor Samsung ISOCELL Bright HMX, iar Xiaomi va fi primul partener hardware pentru acest proiect. Noul senzor măsoară 1/1.33 inch, fiind cu 125% mai mare decât ISOCELL Bright GM1, senzorul de 48 MP care l-a precedat. Pixelii au mărimea de 0.8 microni, dar prin pixel binning probabil ajung la 1.6 microni când generăm cadre de 27 de megapixeli.

Samsung ISOCELL Bright HMX

Impresionantul senzor (atât ca dimensiuni, cât şi că dotări) este capabil de filmare 6K la 30 FPS. Nu pot să zic că sunt foarte surprins, pentru că deja avem un Nubia Red Magic 3 care filmează 8K. Samsung afirmă că a colaborat cu Xiaomi pentru dezvoltarea acestui senzor, care vine cu tehnologie Smart ISO. Această funcție va selecta valori ISO mai scăzute atunci când avem condiţii de lumină puternică şi ISO mai ridicat la întuneric.

Samsung ISOCELL Bright HMX

Producţia noului senzor începe în această lună şi am putea să îl vedem pe un telefon Redmi sau Mi Mix (Mi Mix 4 în octombrie zice-se) până la final de an. Având în vedere că senzorul de 64 MP de la Samsung a fost lansat în luna mai şi deja ajungem la 108 MP în august, nu putem decât să ne întrebăm unde duce această goană după megapixeli. Ca o menţiune inedită, îmi amintesc şi acum cum îmi blocam PC-ul în liceu, acum 15 ani când deschideam o fotografie de 100 de megapixeli realizată Bucureştiului din satelit.

Samsung ISOCELL Bright HMX

Mă gândesc că un telefon din 2019 sau 2020 va avea şi el sughiţurile lui când deschide o fotografie de gen şi că vom lucra cu cadre mai mici pentru început şi nu cu întreaga poză.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×