Sony anunţă un profit de 1 miliard de dolari pe trimestrul 4 al anului 2015, în ciuda scăderii vânzărilor smartphone

Autor:  | Publicat în:  Sony 645 ori
<b>Sony anunţă un profit de 1 miliard de dolari pe trimestrul 4 al anului 2015, în ciuda scăderii vânzărilor smartphone</b>Se pare că suntem &icirc;n săptăm&acirc;na &icirc;n care se predau rapoartele fiscale şi după Apple, LG şi Microsoft, azi vedem cum a stat Sony &icirc;n ultimul trimestru. Compania japoneză a &icirc;nregistrat profit de 1 miliard de dolari &icirc;n...

Se pare că suntem în săptămâna în care se predau rapoartele fiscale şi după Apple, LG şi Microsoft, azi vedem cum a stat Sony în ultimul trimestru. Compania japoneză a înregistrat profit de 1 miliard de dolari în trimestrul 4 al anului trecut.

Creşteri semnificative au fost înregistrate în zona vânzărilor de software pentru consola PS4, dar şi în segmentul de filme (Sony Pictures). Vânzările de smartphone-uri rămân în declin, compania înregistrând o creştere de venit la acest capitol cu doar 0.5% faţă de acelaşi trimestru din 2014. Sony Mobile a generat 3.2 miliarde de dolari în vânzări, dar compania a avut un profit de doar 201 milioane de dolari.

Vânzările în sine au scăzut cu aproape 15% faţă de anul anterior, afectate şi de decizia Sony de a lansa mai puţine modele şi a cheltui mai puţin pe dezvoltarea şi marketingul lor. În ciuda scăderii de venituri, profitul a crescut cu 133%, semn că strategia a dat totuşi roade. Sunt luate în calcul şi fluctuaţiile yenului şi mişcările economice care au loc pe piaţa din Japonia.

În acest moment Sony se pregăteşte să lanseze gama de modele Xperia Z5 în SUA şi e posibil să vină cu terminale noi şi la MWC.

⚡ Avem 3 telefoane de dat celor care ghicesc ora la care dă startul eMAG promoției de Black Friday în 2018 (detalii AICI).
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×