Profitul Samsung pe trimestrul 2 a înregistrat un salt semnificativ, datorită vânzărilor smartphone

1.454 ori
<b>Profitul Samsung pe trimestrul 2 a înregistrat un salt semnificativ, datorită vânzărilor smartphone</b>Datorită smartphone-urilor din seria Galaxy S, dar și a modelelor ceva mai accesibile din gamele Galaxy A, respectiv Galaxy J - iată că cei de la Samsung au obținut în acest trimestru 2 un salt semnificativ. Se ajunge astfel la un profit operațional de

Samsung a anunţat azi oficial veniturile pe trimestrul 2 al anului 2016, cu rezultate pozitive pentru firma sud coreeană. În cele 3 luni încheiate pe 30 iunie 2016 compania a înregistrat un profit operaţional de 7.22 miliarde de dolari, o creştere cu 18% faţă de anul anterior.

Veniturile au crescut cu 5%, iar venitul net cu 1.7%. Secţiunea smartphone a generat profit operaţional de 3.8 miliarde de dolari, peste jumătate din totalul obţinut de companie şi meritul aparţine lui Samsung Galaxy S7. Aceste rezultate sunt cele mai bune din ultimii 2 ani, iar Samsung a reuşit să vândă 16 milioane de unităţi Galaxy S7 între aprilie şi iunie.

Şi vânzările de modele Galaxy A şi Galaxy J au contribuit la creşterea de profit. În total Samsung a vândut 90 de milioane de telefoane în ultimul trimestru, iar tabletele au atins 6 milioane de unităţi vândute. Samsung a înregistrat vânzări bune şi în zona televizoarelor SUHD, iar componentele au avut vânzări bunicele, deşi veniturile în acest segment au scăzut.

Panourile OLED au continuat sa fie populare, iar Samsung se aşteaptă ca şi trimestrul 3 să aducă o evoluţie pozitivă in toate segmentele. De remarcat şi că Samsung a înregistrat profit operaţional cu 15% mai mare în primul semestru al acestui an, faţă de anul trecut.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×