Sony ar fi putut trece la alt logo in anii 80; Designerii au oferit multe alternative, dar nici una nu a caștigat... Iată propunerile!

Autor:  | Publicat în:  Sony 894 ori
<b>Sony ar fi putut trece la alt logo in anii 80; Designerii au oferit multe alternative, dar nici una nu a caștigat... Iată propunerile!</b>Identitatea unui brand e în mare parte dată de logo-ul său și în cazul acestuia, dacă el e pur și simplu reprezentat de numele companiei, fontul e crucial. Aparent celor de la Sony le-a fost greu să aleagă un logo ideal, recurgând la sugestii...

Identitatea unui brand e în mare parte dată de logo-ul său și în cazul acestuia, dacă el e pur și simplu reprezentat de numele companiei, fontul e crucial. Aparent celor de la Sony le-a fost greu să aleagă un logo ideal, recurgând la sugestii din partea unor terțe părți în 1981. Ce a ieșit vedeți mai jos.

Sony s-a adresat comunității de designeri pentru a veni cu o propunere de logo viabil pentru firmă japoneză. Compania a primit 29.883 de propuneri de logo-uri din Marea Britanie, Europa, America de Nord și Sud, dar și Asia, apoi un comitet specializat a fost format pentru a analiza toate aceste logo-uri. Criteriile după care ele erau judecate includeau originalite, imaginație, concept de design și lizibilitate.

59 de modele au fost alese și apoi prezentate către comitetul de directori Sony, iar 9 au fost alese pentru proba finală. Finaliste au fost 3 designuri, cele 3 pe care le vedeți mai sus, chiar dacă vă vine să credeți sau nu. Aparent directorii Sony au fost atât de încântați de cele 3 propuneri, încât nu a fost un câștigător clar și designerii au împărțit banii între ei.

Până la urma Sony a rămas cu logo-ul pe care îl știm cu toții, deși propunerea lui Fred Burton din SUA arata interesant, poate în afară de acea literă "S" neclară. Primul logo Sony a apărut în 1957, iar cel folosit și în ziua de azi e cel din 1973, pur și simplu un logotip cu numele companiei. Fontul ales este similar cu unul de tip "șerif" numit "Clarendon".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×