Sony îşi scade estimările pentru vânzările de unităţi Xperia pe anul curent cu 11%

911 ori
<b>Sony îşi scade estimările pentru vânzările de unităţi Xperia pe anul curent cu 11%</b>Odată cu dezvăluirea rezultatelor financiare pentru trimestrul 3 al acestui an, japonezii de la Sony au anunțat în același timp și faptul că estimarea de vânzări pentru modelele Xperia este redusă cu un procent de 11% pentru acest an. Asta înseamnă că

Sony a anunţat astăzi rezultatele sale financiare pe ultima perioadă, dar şi estimări de vânzări pe anul curent. Aflăm cu această ocazie că firma japoneză îşi reduce estimările pentru vânzările de modele Xperia cu 11% pe întreg anul 2016.

Xperia

Nu e prima tăiere la nivelul acestor cifre, pentru că în anul fiscal 2014 au fost 3 reduceri de estimări de genul, iar în 2015 două. Şi 2016 a adus tot două reajustări negative de genul. Sony se aştepta iniţial să vândă 20 de milioane de telefoane în anul curent, apoi 19 milioane şi mai nou 17 milioane. Veniturile din zona Mobile ar urma să fie de aproximativ 7 miliarde de dolari în 2016, din care doar 47 milioane de dolari sunt profit.

Rezultate financiare Sony

E drept că la ora actuală sunt şi companii care o duc mai rău, precum HTC sau BlackBerry, deci profitul Sony e chiar bun. Ultimele luni au marcat desfăşurarea trimestrului 2 fiscal al anului 2016 pentru Sony, cu o scădere de vânzări de 34%, similară cu cea din trimestrul anterior. Aceleaşi ultime 3 luni au adus un profit de 37 de milioane de dolari pentru creatorul seriei Xperia, în special datorită tăierilor de costuri şi restructurărilor.

Sony e clar pe drumul cel bun şi se remarcă faptul că în 2016 nu am mai avut lansări de modele midrange, din seria Xperia M spre exemplu, care să complice lucrurile.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×