Sony Xperia 1 obţine note dezamăgitoare în DxoMark, după cum ne aşteptam; E sub iPhone 8!

1.169 ori
<b>Sony Xperia 1 obţine note dezamăgitoare în DxoMark, după cum ne aşteptam; E sub iPhone 8!</b>În 2019 am avut două dezamăgiri la capitolul camera dintre flagship-urile testate de noi. E vorba despre Nokia 9 Pureview şi Sony Xperia 1. E drept că modelul Sony a stat puţin mai bine decât cel Nokia şi are câteva atuuri, dar

În 2019 am avut două dezamăgiri la capitolul camera dintre flagship-urile testate de noi. E vorba despre Nokia 9 Pureview şi Sony Xperia 1. E drept că modelul Sony a stat puţin mai bine decât cel Nokia şi are câteva atuuri, dar nu suficiente cât să îl ducă la cota lui Huawei P30 Pro şi Galaxy S10+. Cei de la DxOMark ne confirmă bănuielile şi dau o notă destul de mica lui Xperia 1 în testul lor.

Xperia 1

Astfel, Xperia 1 obţine 91 de puncte la testul camerei principale şi 78 de puncte la testul camerei selfie. Cu primul scor este la egalitate cu Xiaomi PocoPhone F1 şi cu un punct sub iPhone 8. Xperia 1 are o cameră triplă în spate, o premieră pentru Sony, care include 3 senzori de 12 MP. E vorba despre o cameră principală cu deschidere F/1.6, o cameră ultra wide şi o cameră telephoto. Prima şi a treia au stabilizare optică.

Xperia 1

DxOMark a lăudat la acest telefon autofocalizarea rapidă şi precisă, culorile obţinute în condiţii low light, dar şi stabilizarea eficientă la captura video. La neajunsuri sunt mai multe de spus totuşi. La fotografiere a fost descoperită sub-expunere în unele situaţii, atât la exterior, cât şi la interior. HDR-ul nu se activează uneori, se pare, iar artefacte apar în cadrele francezilor.

Xperia 1

Se pierde din claritate pe marginea fotografiilor, iar efectul de ochi roşii e puternic când foloseşti bliţul. La captura video apare refocalizare când nu e nevoie şi avem dynamic range limitat. Bokeh nici măcar nu e menţionat, dar cele 50 de puncte ale sale vorbesc de la sine. Nici zoom-ul nu a fost apreciat, cu 57 de puncte. Se confirmă deci obiecţiile noastre din recenzie.

Găsiţi aici toată analiza DxoMark.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×