HMD Global a avut nevoie de doar 12 luni pentru a aduce Android Pie pe mai bine de 90% din totalul telefoanelor Nokia din portofoliu

984 ori
<b>HMD Global a avut nevoie de doar 12 luni pentru a aduce Android Pie pe mai bine de 90% din totalul telefoanelor Nokia din portofoliu</b>La achiziția unui smartphone pe lângă preț și dotări se iau în calcul și alte elemente precum suportul software oferit de către compania producătoare, update-uri care aduc un suflu nou pe device-ul ales odată cu implementarea

La achiziția unui smartphone pe lângă preț și dotări se iau în calcul și alte elemente precum suportul software oferit de către compania producătoare, update-uri care aduc un suflu nou pe device-ul ales odată cu implementarea de funcții noi. În ultimii 2 ani firma ce a reușit să facă o impresie tare bună la acest capitol a fost HMD Global iar astăzi acest lucru ni se confirmă de către un raport Counterpoint.

Counterpoint

Avem un prim grafic mai sus în care marile branduri din lumea Android sunt clasate în funcție de frecvența cu care oferă actualizări pentru telefoanele din portofoliu și în care finlandezii de la Nokia apar pe primul loc. Aflăm pe această cale că 96% din telefoanele companiei livrate în ultimul an rulează Android 9.0 Pie și pe deasupra actualizările vin și mult mai rapid decât pe telefoanele produse de către rivalii de pe piață.

Top branduri sortate în funcție de cota de piață Android Pie (terminale livrate în ultimul an):

  1. Nokia - 96%
  2. Samsung - 89%
  3. Xiaomi - 84%
  4. Huawei - 82%
  5. Lenovo - 43%
  6. Oppo - 35%
  7. Vivo - 18%
  8. LG - 16%
  9. Alcatel - 14%
  10. Tecno - 5%

În același clasament îi avem pe cei de la Samsung pe locul secund cu 89% dintre device-urile livrate în ultimul an rulând ultimul release Android, acela fiind Android 9.0 Pie. La mică distanță se află Xiaomi care a reușit să aducă "Pie" pe 84% din totalul device-urile livrate anul trecut la nivel global. Nu la fel de bine stau companii precum Oppo, Vivo sau LG care în ciuda telefoanelor atractive lansate nu reușesc să ofere același suport software. 

Counterpoint

Avem și un alt grafic mai sus, acesta prezentându-ne un top al producătorilor clasați în funcție de durata necesară pentru a aduce cele mai recente versiuni Android pe telefoanele din portofoliu. Tot Nokia conduce și acest clasament, reușind ca în aproape 12 luni să ofere ultimul release OS pe mai bine de 90% din telefoane. Nu la fel de bine stau celelalte companii de pe listă care se opresc pe la 50-60% din telefoane actualizat.

Acest lucru se întâmplă din cauza numărului mare de terminale Android existente în portofoliu și a faptului că mulți producători aleg să se concentreze mai degrabă pe actualizarea flagship-urilor în primă fază, celelalte device-uri fiind lăsate pe planul secund. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×