Sony Xperia 1 versus Samsung Galaxy S10+ într-o bătălie a camerelor marca SuperSaf; Cine câştigă? (Video)

1.583 ori
<b>Sony Xperia 1 versus Samsung Galaxy S10+ într-o bătălie a camerelor marca SuperSaf; Cine câştigă? (Video)</b>Sony Xperia 1 a început să fie vândut în această lună, fiind flagship-ul companiei pe anul 2019, deci maximul etalat de japonezi la capitolul dotări. E momentul unei comparaţii a camerei sale triple cu cea de pe Galaxy S10+

Sony Xperia 1 a început să fie vândut în această lună, fiind flagship-ul companiei pe anul 2019, deci maximul etalat de japonezi la capitolul dotări. E momentul unei comparaţii a camerei sale triple cu cea de pe Galaxy S10+, iar SuperSaf e la datorie pentru a ne informa. Vă reamintesc că am scos şi noi recent din cutie telefonul şi vom reveni cu review curând.

Din start Galaxy S10+ are un plus, prin faptul că are două camere frontale (de 10 MP + 8 MP), faţă de cea singulară de 8 MP de pe Xperia 1. În spate este o bătălie a camerelor triple, cu un setup de acest tip pe Galaxy S10+:

  • 12 MP, F/1.5-F/2.4, dual Pixel PDAF, OIS
  • 12 MP, telephoto, zoom optic 2X, OIS
  • 16 MP, ultra wide, F/2.2

În vreme ce Xperia 1 propune aceste dotări:

  • 12 MP, F/1.6, OIS pe 5 axe, dual Pixel PDAF
  • 12 MP, telephoto, PDAF, zoom optic 2X, OIS pe 5 axe
  • 12 MP, ultra wide, F/2.4.

Xperia 1 vs Galaxy S10+

Aş spune că seamănă aceste două setup-uri, doar că Samsung câştigă puţin la rezoluţia camerei ultra wide. Şi acum trecem la comparaţia propriu zisă. La fotografia cu acele flori telefoanele sunt la egalitate la claritate şi culori. Personal mi se pare că Xperia 1 are un verde mai natural, iar Galaxy S10+ are culori mai vii. 

Xperia 1 vs Galaxy S10+

Dynamic range-ul e mai bun pe Galaxy S10+ la acea fotografie cu soarele în faţă pe care o puteți vedea mai sus. La testul ultra wide diferenţa e uriaşă, iar S10+ câştigă clar la dynamic range, în vreme ce Xperia 1 e mai întunecat. Totuşi Xperia 1 prinde un unghi mai larg de captură.

Xperia 1 vs Galaxy S10+ 

Când vine vorba de zoom optic 2X, câştigă Galaxy S10+ la luminozitate şi mai ales la modul în care arata cerul, prea expus de Xperia 1.

Xperia 1 vs Galaxy S10+

Xperia 1 vs Galaxy S10+

La captura Portrait aş zice că geaca de pe SuperSaf arată de-a dreptul ciudat, ca textură şi fotografia pare făcută cu HDR, aşa deschisă e la culoare pe Sony Xperia 1. La Sony vedem cerul alb, dar la Samsung e albastru, deci calibrarea culorii e mai bună şi la fel şi dynamic range-ul. Pielea/tenul arată cam la fel de bine pe ambele. 

Xperia 1 vs Galaxy S10+

La captura Food, Samsung Galaxy S10+ prinde o textură a ciocolatei mult mai atractivă şi realistă, iar pentru mine proba finală a fost cea cu becul la interior. Filamentul său apare perfect la Galaxy S10+, în vreme ce Sony Xperia 1 "vede" doar un glob de lumină.

Xperia 1 vs Galaxy S10+

La captura low light de la exterior avem mult mai multă lumină prinsă de Galaxy S10+ şi deja avem un model care se tot repetă, iar şi iar şi iar, cu Galaxy S10+ câştigând toate duelurile. Cred că până la urma doar fotografia selfie cu "ecran bliţ" e o categorie câştigată de Xperia 1...

Xperia 1 vs Galaxy S10+

La captura video mi s-a părut că stabilizarea e la fel de bună pe ambele telefoane, asta la prima vedere. La o privire mai atentă peisajul tremurat pe Xperia 1, în vreme ce pe Galaxy S10+ pare neclintit. A doua filmare în Full HD pare mai convingătoare parcă. Şi la filmare Galaxy S10+ pare să aibă nişte culori mai vii, mai placute..

Parcă totuşi duelul pe video e mai strâns decât la foto, unde S10+ are avantaj clar. Reţineţi şi ce a spus SuperSaf la final şi anume că e dezamăgit de Xperia 1 şi că Sony repetă aceeaşi gresșelă iar şi iar, cu super hardware optic dar prost implementat pe telefoanele sale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×