Sony Xperia XZ3 primeşte notă mică de la DxOMark: doar 79 de puncte; Iată de ce

1.325 ori
<b>Sony Xperia XZ3 primeşte notă mică de la DxOMark: doar 79 de puncte; Iată de ce</b>DxOMark e pentru multă lume un etalon când vine vorba de testele de cameră ale smartphone-urilor, iar multe companii îşi prezintă telefoanele lăudându-se cu notele obţinute acolo. Deseori vă scriem despre recorduri şi

DxOMark e pentru multă lume un etalon când vine vorba de testele de cameră ale smartphone-urilor, iar multe companii îşi prezintă telefoanele lăudându-se cu notele obţinute acolo. Deseori vă scriem despre recorduri şi noi locuri întâi, dar azi avem şi un codaş, pe Sony Xperia XZ3. A primit doar 79 de puncte şi nu prinde nici top 20.

Cu 79 de puncte este egal cu Samsung Galaxy A8 (2018) şi sub Galaxy S6 Edge, Nokia 8 Sirocco, ba chiar şi iPhone 7-ul colegului Alex. Asta în vreme ce pe locul întâi se află la egalitate Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro şi Samsung Galaxy S10+, cu 109 puncte. Încă de când am testat XZ3 la Mobilissimo.ro am zis că e ceva suspect, pentru că erau unele aspecte la care XZ3 era mai slab la camera decât XZ2.

Sony Xperia XZ3

Culorile nu mai arătau aşa bine, aveam zone supraexpuse şi nici filmarea nu mai impresiona la stabilizare. Asta am concluzionat noi, dar hai să vedem ce a avut de spus DxO. Ei bine francezii au pus la test camera de 19 MP singulară, cu telemetru laser şi PDAF şi au descoperit că au parte de un sistem de auto focalizare precis. Textura şi randarea de culori sunt satisfăcătoare, iar balansul de alb e bine calibrat la lumină puternică.

Sony Xperia XZ3

Şi detaliile sunt OK mulţumită rezoluţiei ridicate. Dynamic range-ul e totuşi limitat şi apare mult clipping în scenele cu mult contrast. Capturile cu foarte multă lumină au contrast slab din ce au constatat. Nivelul de saturare e crescut mult în low light, iar distorsionarea a fost prezentă uneori. Nu avem deloc un mod Bokeh, lucru trecut la minusuri şi colţurile şi marginile pozelor prezintă zgomot.

Sony Xperia XZ3

La filmare a fost lăudată stabilizarea, focalizarea şi expunerea. Pe de altă parte, captura video low light are detalii foarte slabe, dynamic range-ul e limitat la lumină puternică şi apar şi artefacte. Având în vedere revolta apărută pe Xperia Blog şi comentariile nervoase, cu mostre care dovedesc că DxO se înşeală, sunteţi de acord cu acest rezultat?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×