Sony Xperia 1 Unboxing: telefonul care e mai bine dotat decât televizorul tău 4K

2.386 ori
<b>Sony Xperia 1 Unboxing: telefonul care e mai bine dotat decât televizorul tău 4K</b>Sony Xperia 1 a sosit la MWC 2019, încercând să fie diferit de orice altceva lansaseră celelalte companii. Sony are companie de producţie de filme, are casă de discuri, are PlayStation, e un gigant multimedia şi îşi recunoaşte

Sony Xperia 1 a sosit la MWC 2019, încercând să fie diferit de orice altceva lansaseră celelalte companii. Sony are companie de producţie de filme, are casă de discuri, are PlayStation, e un gigant multimedia şi îşi recunoaşte această abordare şi pe Xperia 1. E un telefon pentru consum multimedia şi producţie multimedia, prin prisma ecranului şi camerelor. Iată-l proaspăt sosit în magazine în iunie 2019 şi scos din cutie mai jos.

Ştiu, multă lume s-a temut că formatul alungit şi cinematic 21:9 nu va fi comod sau va fi ciudat. Insolit este, dar te poţi obişnui cu el. În landscape e chiar tentant pentru consum video. Pe verticală câştigi la scroll şi lungimea aduce şi îngustime, deci stă bine în mână. Costă 895 de euro la Orange şi 3.999 lei la evoMAG.ro.

Sony Xperia 1 Unboxing

E prima oară când văd un telefon dat la pachet cu un televizor cadou, iar asta s-a întâmplat la Orange, în vreme ce evoMAG.ro dădea cadou o pereche de căşti Sony high end la precomandă. Nu e chiar prima ispravă, pentru că flagship-urile Sony trecute au venit la pachet cu căşti premium sau jocuri Call of Duty. Telefonul are multiple superlative şi premiere, de la ecranul 4K OLED, la camera triplă prima oară pe un Sony şi simplul fapt că scoate semnal video prin portul USB Type-C.

În cutie se află încărcătorul de 18W, care merge până la 12V, dar şi o pereche de căşti ce par destul de profi şi premium (cu dopuri de rezervă şi telecomandă inline), un cablu USB Type-C la ambele capete şi manuale. Nu avem cheiţă pentru SIM, pentru că trebuie doar să tragem de SIM tray-ul de sus, ce are o fantă specială. Primim în schimb un adaptor de la USB Type-C la 3.5 mm în loc de jack audio.

Sony Xperia 1 Unboxing

Pe SIM tray avem un locaş pentru microSD şi un nano SIM (hibrid) şi un locaş pentru un nano SIM. Xperia 1 se vinde în variante single şi dual SIM şi este fabricat din sticlă şi metal: sticlă în faţă şi spate şi o ramă metalică intre, acoperită cu un strat glossy de material. Prima senzaţie a fost că terminalul e uşor alunecos, dar faptul că e îngust te face să îl apuci mai comod.

Butonul Power e mult prea jos pentru a fi comod şi am tot apăsat pe cele de volum. Te înveţi până la urmă. Lateral găsim cititorul de amprente, iar talia acestui device e destul de subţire la 8.2 mm. Cântăreşte 178 de grame şi vine cu certificare IP65/IP68, fiind rezistent la apă, praf şi contacte mai dure.

Sony Xperia 1 Unboxing

Flagship-ul Sony se găseşte în magazine pe negru, gri, mov şi alb. Selling point-ul e clar ecranul 4K HDR OLED, cu diagonală de 6.5 inch şi rezoluţie de 3840 x 1644 pixeli. Are aspect 21:9 şi acoperire de culori DCI-P3 de 100%. Deja Netflix şi YouTube oferă conţinuturi care să fie compatibile cu acest ecran cinematic.

La interior găsim un procesor Snapdragon 855, 6 GB RAM, 128 GB stocare, slot miroSD şi o baterie de 3330 mAh cu încărcare rapidă. În față avem o cameră selfie de 8 MP, cu SteadyShot, captură Portrait şi HDR, dar şi deschidere F/2.0. În spate se complică lucrurile şi avem o cameră triplă, cu 3 senzori de 12 MP, cu aceste dotări:

  • 12 MP, F/1.6., OIS, stabilizare hibrid, G Lens
  • 12 MP, F/2.4, ultra wide, 130 de grade, focalizare fixă, Steadyshot
  • 12 MP, F/2.4, zoom optic 2X, OIS, stabilizare hibrid

Camera are şi bliţ LED, telemetru, ştie captură RAW, filmare Super Slow Motion, are eye tracking şi multe alte noutăţi. Primim şi o aplicaţie specială cinematografică de la Cine Alta, care are reglaje speciale încât să filmaţi ca Spielberg şi JJ Abrams, în 4K 21:9, HDR şi 24 FPS cu filtre şi setări speciale, care sunt gândite pentru marele ecran.

Avem şi WiFi dual band aici, Bluetooth 5.0, Android Pie, NFC şi difuzoare stereo cu Dolby Atmos. Sony oferă şi posibilitatea de a controla un PlayStation 4 de pe acest telefon, dar şi o funcţie Game Enhance care include un Do Not Disturb, înregistrare video pentru gaming şi chiar indicii afişate în timpul jocului. Avem şi Side Sense, cu acel meniu activat lateral cu shortcut-uri şi un split screen special 21:9 pentru a profita de formatul alungit.

Pentru că nu avem echivalent în limba română, pot să zic că Xperia 1 este un "multimedia powerhouse", care deocamdată e bun în buzunarul lui Tarantino. Rămâne de văzut dacă e bun şi de buzunarul lui Ion, Maria sau... Alex.

Sony Xperia 1, prețuri actualizate:

Sony Xperia 1 Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×