Sony Xperia X Premium ar urma să fie primul telefon din lume cu ecran HDR, ce oferă 1300 de unităţi nits luminozitate

1.753 ori
<b>Sony Xperia X Premium ar urma să fie primul telefon din lume cu ecran HDR, ce oferă 1300 de unităţi nits luminozitate</b>Aflăm astăzi o informație foarte interesantă ce face referire la un nou flagship pregătit de către japonezii de la Sony, și anume modelul Xperia X Premium. Se pare că nu vom primi un panou 4K de această dată, ci în schimb se va face trecerea la un display

Gurile rele zic că Sony ar fi renunţat mai mult sau mai puţin oficial la seria Xperia Z, odată cu debutul gamei Xperia X de la MWC 2016. Acolo am văzut modelele Xperia X, X Performance şi Xperia XA şi azi se discută despre încă un model din această gamă, unul cu un ecran ieşit din comun.

Pe numele său Xperia X Premium, terminalul ar urma să fie un succesor pentru Xperia Z5 Premium cumva. Ei bine, acest nou venit şi-a propus să ofere publicului "cel mai luminos ecran din lume", un panou LCD WhiteMagic de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD şi pentru playback High Dynamic Range (HDR). Acesta ar fi primul smartphone cu ecran HDR şi primul care atinge până la 1300 de unităţi nits de luminozitate.

De obicei în comunicatele de presă telefoanele moderne se lauda cu aproximativ 500 de nits, deci saltul e spectaculos. Nu ştim exact cum se traduce asta în LUX pe care îi măsurăm noi de obicei, dar ştim că am atins până la 933 LUX cu Galaxy S6 Edge anul trecut, dacă nu mă înşel. Reţineţi că acesta nu e primul display HDR de pe un terminal portabil, ci doar de pe un telefon, pentru că anul trecut debuta un panou LCD de 10 inch de la JDI cu playback HDR suportat.

Sony face parte din tandemul JDI, deci de aici această evoluţie. Cele mai bune smartphone-uri din lume oferă o adâncime a culorii de 16.8 milioane, dar se pare că Xperia X Premium va oferi o adâncime de 1.07 miliarde, ceea ce sună uriaş. În loc de 256 nuanţe de culori RGB, ecranul 10 bit HDR va veni cu 1024 de variante de roşu, albastru şi verde, plus rata de refresh de 120 Hz.

Dotările ar urma să fie similare cu ale lui Xperia X Performance, inclusiv CPU Snapdragon 820.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×