Synaptics lansează noi senzori de amprente, care pot scana şi prin sticla ecranului

1.335 ori
<b>Synaptics lansează noi senzori de amprente, care pot scana şi prin sticla ecranului</b>Cei de la Synaptics tocmai ce au prezentat oficial noi senzori de amprente ce pot scana și prin sticla 2.5D. Se oferă astfel producătorilor de smartphone-uri posibilitatea de a crea telefoane fără butoane home inestestice în partea de sub ecran și

Cel mai nou curent de zvonuri afirmă că în 2017 vom vedea un iPhone cu ecran edge to edge şi cu senzorul Touch ID integrat în panoul din sticlă frontal. După ce LG a dezvoltat un sistem de genul, acum şi Synaptics vine cu un senzor care poate detecta amprenta chiar şi printr-un strat de sticlă.

Soluţia a fost prezentată recent, sub numele de Natural ID FS9100. Acest tip de senzor e capabil să recunoască amprenta utilizatorului printr-un strat de sticlă cu grosime de 1 mm. Astfel terminalele mobile vorscăpa de butonul Home sau de un decupaj în plus în spatele carcasei să zicem. Synaptics a creat acest mecanism special pentru ca el să fie plasat sub protecţia de sticlă a ecranului, inclusiv sub panouri 2.5D.

Senzorii FS9100 vor permite şi implementarea de panouri complet uniforme în zona frontală a handseturilor, fără decupaje sau orificii. Scade şi riscul de defecţiune al unui buton Home care tot e apăsat. Un alt avantaj e că senzorul răspunde bine şi la degete ude, de obicei respinse de scannerele normale de amprente. Deocamdată Apple lucrează la propria variantă de scanare biometrică de genul, deci nu putem garanta că vor alege produsul Synaptics.

Există totuşi câteva companii de top ce vor face trecerea, suntem siguri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×