Apple brevetează o modalitate pentru a integra senzorii de lumină direct în panourile ecranelor

622 ori
<b>Apple brevetează o modalitate pentru a integra senzorii de lumină direct în panourile ecranelor</b>Un nou brevet proaspăt primit de către Apple chiar astăzi ne aduce la cunoștiință o nouă idee pe care gigantul din Cupertino ar urma să o pună în practică pe viitor. Ei bine, invenția face referire la integrarea senzorilor de lumină direct în display-ul

Apple a primit astăzi un brevet proaspăt, ce face referire la integrarea senzorilor ce detectează lumina direct în panourile ecranelor. Ce înseamnă acest lucru? Că suntem cu un pas mai aproape să scăpăm de încă nişte decupaje şi senzori, care de obicei sunt incluşi deasupra ecranelor.

Brevet Apple - senzori lumina

Pe viitor am putea vedea handseturi "full display" fără muchii superioare sau inferioare, precum acel concept Sharp recent prezentat. Brevetul numărul 9,466,653 a fost acordat în SUA şi face referire la "terminale electronice cu senzori de luminozitate integraţi in display". Apple propune integrarea senzorilor în straturile panoului de ecran, care au deja circuitele necesare de alimentare asociate.

Brevet Apple - senzori lumina

Fie că e vorba de panou OLED sau LCD, documentele acoperă ambele tipuri de ecran. Există şi varianta poziţionării de senzori în zona periferică a ecranului, dincolo de porţiunile atinse des, pentru a evita problemele cu senzorii touch. O alternativă ar fi şi integrarea la marginea ecranului, cu un porţiune de panou TFT peste.

Cu discuţiile despre includerea scannerului de amprente în panoul de ecran şi acum şi a senzorilor, ne apropiem tot mai mult de un iPhone edge to edge.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×