Tapetul anti-WiFi, o metodă pentru a crește siguranța rețelelor fără fir!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.221 ori
<b>Tapetul anti-WiFi, o metodă pentru a crește siguranța rețelelor fără fir!</b>Cercetătorii francezi au creat un nou tip de tapet, care are darul de a reține semnalul WiFi și de a nu-l lăsa să treacă de zid. și asta fără a cauza scăderi de semnal de telefonie sau radio. Prin această metodă ar crește siguranța...

Cercetătorii francezi au creat un nou tip de tapet, care are darul de a reține semnalul WiFi și de a nu-l lăsa să treacă de zid. și asta fără a cauza scăderi de semnal de telefonie sau radio. Prin această metodă ar crește siguranța rețelelor WiFi, care pot fi hackuite de către răuvoitori, sau de către celebri hoți de WiFi.

Noul tip de tapet folosește o cerneală conductoare care conține cristale de argint, ce vor bloca frecvențele de operare ale unui router WiFi. Routerul va funcționa normal, dar semnalul nu va trece de pereții tapetați. Deocamdată totul e în faza de prototip, iar cercetătorii de la Grenoble spera să aducă în faza comercială tapetul la începutul anului viitor. O companie britanică din domeniul apărării a dezvoltat un tapet similar în 2004, dar acela costă peste 500 de lire sterline pe metru pătrat, deci nu era un produs viabil.

Cercetătorii de la Institutul Grenoble afirma că soluția lor va costa la fel de mult ca și un tapet convențional, deși nu au menționat vreun preț. E drept că există și hibe în această tehnologie, cum ar fi prezentă unui tavan, a podelei, ușilor și ferestrelor. Cercetătorii au afirmat că intenționează să creeze și variante transparente de tapet pentru acestea.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×