Prima tabletă cu Tizen OS rulează și aplicații Android! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tizen 1.031 ori
<b>Prima tabletă cu Tizen OS rulează și aplicații Android! (Video)</b>Tizen este un sistem de operare cu o inițiativă puternică în spate, care implică operatori ca Vodafone sau Sprint, dar și companii producătoare de hardware de top, ca Intel sau Samsung. Ei bine, astăzi putem arunca o privire asupra unei tablete cu...

Tizen este un sistem de operare cu o inițiativă puternică în spate, care implică operatori ca Vodafone sau Sprint, dar și companii producătoare de hardware de top, ca Intel sau Samsung. Ei bine, astăzi putem arunca o privire asupra unei tablete cu Tizen OS, care are un aspect interesant: poate rula aplicații Android.

în acest moment a fost deja oferit dezvoltatorilor SDK-ul pentru Tizen în versiunea 1.0 și trebuie să aflați despre acest OS că oferă cel mai bun suport HTML5 dintre toate platformele mobile de pe piață. Deocamdată există o lipsă evidență de aplicații, deoarece sistemul de operare e prea tânăr, dar totuși el suporta un layer de compatibilitate care îi permite să ruleze și aplicații create pentru alte OS-uri. Evident, nu vor rula toate aplicațiile disponibile, dar totuși funcția e de apreciat.

Mai jos vedeți un demo al aplicațiilor Android rulând pe Tizen. Vedeți aici jocul Guitar Hero rulând pe tableta Tizen, dar și Winamp, de exemplu. Având în vedere că și QNX OS de pe tabletele BlackBerry permite rularea de aplicații Android și acum și Tizen are suport pentru ele, platforma celor de la Google va crește în continuare și cu ajutorul altor OS-uri se pare și asta în detrimentul lui iOS și Windows Phone. Ele cu siguranță nu vor permite rularea aplicațiilor lor și pe alte platforme... cel puțin deocamdată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×