Telefoane din nișe diferite - Nokia C3-00, LG Optimus One P500, Nokia N900

4.290 ori
<b>Telefoane din nișe diferite - Nokia C3-00, LG Optimus One P500, Nokia N900</b>Telefoanele mobile s-au dezvoltat foarte mult din perspectiva designului și al funcțiilor integrate. în articolul de față o să parcurgem în viteză trei modele ce se adresează sau sunt targetate pe segmente distincte. Nokia C3-00 - viziunea...

Telefoanele mobile s-au dezvoltat foarte mult din perspectiva designului și al funcțiilor integrate. în articolul de față o să parcurgem în viteză trei modele ce se adresează sau sunt targetate pe segmente distincte.

Nokia C3-00 - viziunea finlandezilor în segmentul low-cost. Are la bază interfața de operare Series 40. Nu poate fi considerat un smartphone, deși se pot instala aplicații prin intermediul OVI Store. O altă caracteristică utilă în scrierea de mesaje sau mailuri este tastatura qwerty dublată de receptorul Wi-Fi ce permite conectarea la web fără a trece prin furcile caudine ale traficului via operatorul de telefonie.

Bateria are o capacitate de 1320 mAh și asigură o autonomie ce depășește 4 - 5 zile în condiții de utilizare moderată. Am rămas uimit când am văzut că este identică cu aceea de pe N900. Telefonul dă impresia de soliditate, lucrat serios - Made in România (de la Jucu, județul Cluj).

Nokia C3 se adresează celor care scriu multe mesaje, vorbesc la telefon o sumedenie de minute și au nevoie de autonomie considerabilă. Plusează prin Wi-Fi, dar lipsește 3G și camera foto are 2 Megapixeli. Prețul de sub 500 lei fără semnarea unui contract sau aproape gratuit la abonament îl face un campion al vânzărilor.

LG Optimus One P500 - un entry level cu Android 2.2 FroYo ca sistem de operare. îl utilizez de peste 4 luni și abia aștept să trec la etapa următoare. Telefonul oferă multe pentru suma investită în el - în jur de 7 - 800 lei fără contract și la ofertă în portofoliul Vodafone. Ecranul este de tip touchscreen cu rezoluție 320x480 pixeli și 262.000 culori. Se vede decent și în lumină puternică. Procesorul este de 600 Mhz fiind însoțit de 512 Mb RAM și ROM, vine cu un microSD de 2 GB și suportă până la 32 GB, Wi-Fi, bluetooth, GPS, microUSB, cameră foto de 3 Megapixeli.

LG Optimus One P500

Diferența față de modelele de top nu se vede neapărat la datele hardware ci în operațiile de zi cu zi. O serie de aplicații nu sunt făcute să ruleze pe 320x480 pixeli. Altele nu rulează tocmai în mod fericit. Angry Birds se blochează. Până și clientul de twitter după ce a primit luna trecută un update major se mișcă un pic cam greu pe Optimus One.

Sunt și un utilizator asiduu al 3G-ului și internetului pe mobil. Am consumat 150 de Mb într-o singură zi. A fost pus la grele încercări și de cele mai multe ori s-a descurcat. LG este pe drumul cel bun și mai potrivit pentru mine ar fi recent lansatul Optimus 2x.

Concluzia legată de Optimus One ar fi că este un smartphone ce oferă multe pentru 700 de lei. Este ok să fie dublat de un abonament 3G cu cel puțin 500 de Mb pentru trafic de date.

Nokia N900 - l-am testat și anul trecut prin mai. Acum aș fi încercat să pun MeeGo ce se află în faza beta, dar mi-a fost teamă că nu reușesc a parcurge sumedenia de pași de dinainte de instalare. Maemo 5 ai zice că este un Linux ușor customizat. Mai dați de N900 și acum prin magazine și prețul este în jurul a 2.000 de lei.

Nokia N900

Nu s-a impus în lupta cu telefoanele de top cu Android deoarece nu a avut un suport total din partea Nokia ce a mizat pe mai multe platforme alegând să sacrifice Maemo 5 în favoarea MeeGo și pe acesta din urmă față de Windows Phone 7.

Se descurcă excelent pe partea de browsing deși ai zice că nu îl recomandă datele tehnice: procesor de 600 Mhz, 256 Mb RAM, 32 GB spațiu de stocare, ecran de 3.5 inch cu rezoluție 480x800 pixeli și 16.7 milioane culori, tastatură qwerty pe 3 rânduri - se simte ușor înghesuită, dar materialul din care este fabricată tastatura va place la atingere.

Bateria se consumă accelerat amintind de restul telefoanelor cu sistem de operare - exceptând modelele Symbian. Dacă îl butonați intensiv și vă conectați la internet via wi-fi sau 3G se va termina în maxim 12 ore. Camera foto cu lentile Carl Zeiss și senzor de 5 Megapixeli este excelentă fiind în opinia mea cea mai bună din categoria sa.

Ideea ar fi că piața telefoanelor mobile este foarte nișată. Se adresează unor grupuri cu obiceiuri de consum bine definite. Nokia C3 îi bun pentru mesaje și apeluri, uneori și pentru internet. Optimus One vine ca o mânușă celor ce vor să experimenteze Android la un preț redus. N900 în urmă cu 1 an - 1 an și jumătate reprezenta o alegere inspirată în zona de top. Prețul ridicat și viitorul incert al platformei Maemo 5 au făcut ca vânzările să nu fie cele așteptate. Și acum poate fi ok ca browsing, dar este ciudat să nu ai măcar un client oficial de twitter bine pus la punct.

Review Nokia N900.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×