HTC One M9 versus Nokia Lumia 930: HTC nu face faţă presiunii Pureview

1.702 ori
<b>HTC One M9 versus Nokia Lumia 930: HTC nu face faţă presiunii Pureview</b>O comparaţie interesantă &icirc;ntre HTC One M9 şi Nokia Lumia 930 a fost realizată de către cei de la Allaboutwindowsphone.com, scoţ&acirc;nd &icirc;n evidenţă performanţele foto ale flagshipului HTC pe 2015, versus camera Pureview a telefonului...

O comparaţie interesantă între HTC One M9 şi Nokia Lumia 930 a fost realizată de către cei de la Allaboutwindowsphone.com, scoţând în evidenţă performanţele foto ale flagshipului HTC pe 2015, versus camera Pureview a telefonului Lumia care are un an vechime.

Cele două telefoane au mărimi similare ale senzorului principal al camerei, de 1/2.5 inch şi 1/2.3 inch, dar Lumia 930 are parte de stabilizare optică, ceea ce lipseşte pe HTC One M9. Trebuie menţionat şi că Nokia Lumia 930 foloseşte oversampling, outputul standard al camerei fiind sub forma unor fotografii de 5 MP, iar oversampling-ul reducând zgomotul şi îmbunătăţind calitatea.

Primul test comparativ a fost cel al fotografierii landscape, în mediu însorit cu HDR activat dacă e nevoie. Fotografia realizată cu Nokia Lumia 930 are o textură mai naturală, dar nici cea realizată cu HTC One M9 nu arată chiar rău. Al doilea test a fost cel macro, cu un subiect colorat roşu, o inimioară de Valentine's Day. Aici HTC One M9 etalează culori mai vii, textura mai bună şi detalii mai luminoase.

A fost realizat apoi un test în condiţii înnorate, unde HTC One M9 a realizat o fotografie ce suferă de ghosting şi culorile sunt nerealiste. Aici câştiga Lumia 930. În condiţii low light, la interiorul unui supermarket, Lumia 930 se distanţează, cu o imagine foarte clară, în vreme ce HTC One 9 capturează o fotografie blurata. Pe timp de noapte fotografierea cu M9 arata foarte slab, totul devenind estompat, neclar şi sursele de lumină având halouri.

Pentru mai multe detalii despre această comparaţie, aruncaţi o privire la sursă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×