Telefoanele portofel, deocamdata in standby

1.304 ori
<b>Telefoanele portofel, deocamdata in standby</b>Noua tehnologie, care permite efectuarea platilor de pe telefonul mobil va fi disponibila pentru mase incepand cu anul 2012, cand 1 telefon din 5 va include aceasta functie, conform Reuters. Consumatorii isi vor putea folosi telefoanele drept portofele...

Noua tehnologie, care permite efectuarea platilor de pe telefonul mobil va fi disponibila pentru mase incepand cu anul 2012, cand 1 telefon din 5 va include aceasta functie, conform Reuters.

Consumatorii isi vor putea folosi telefoanele drept portofele sau carduri, pur si simplu trecandu-le deasupra cititoarelor wireless. Va fi nevoie in unele cazuri sa introducem codul PIN de pe telefon, dar totusi sistemul este promitator. Tehnologia este gata de utilizare, iar Nokia are deja 4 produse care o folosesc. Totusi, oferta limitata si costurile ridicate incetinesc adoptarea sa, care ar ajuta companiile de transport sa faca economii si producatorii de telefoane mobile sa obtina profituri mai mari.

Analistii afirma ca rata de penetrare de 20% va fi cruciala pentru implementarea acestei tehnologii, iar Strategy Analytics si ABI Research au afirmat ca procentul va fi atins de abia in 2012. Mikko Saarisalo, manager tehnologic la Nokia a refuzat sa comenteze in legatura cu evolutia tehnologiei, dar a afirmat ca 30% dintre telefoanele mobile aveau functia SMS, inainte ca aceasta sa devina un standard. Cei de la ABI Research au afirmat ca 6.5 milioane de telefoane NFC (Near Field Communication) vor fi vandute in acest an, de 10 ori mai multe decat in 2007, dar cresterea este incetinita de productia unui chip extra, necesar pentru securitatea datelor de pe telefonul mobil.

Nokia 6131 se vinde cu 139 de euro in Finlanda, dar versiunea NFC a telefonului costa cu 100 de dolari mai mult. Costurile vor scadea de indata ce feature-urile de securitate sunt implementate in cartelele SIM, disparand astfel necesitatea unui chip in plus pe telefonul mobil. De remarcat este faptul ca si MasterCard si-a anuntat implicarea in promovarea acestei initiative.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×