Telefonul alimentat prin voce, o realitate?

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.348 ori
<b>Telefonul alimentat prin voce, o realitate?</b>Viitorul este cu siguranta unul al tehnologiilor "verzi" si al surselor alternative de energie electrica. Printre noile tehnologii utilizate pentru alimentarea gadgeturilor portabile se numara si una care transforma vibratiile in energie electrica....

Viitorul este cu siguranta unul al tehnologiilor "verzi" si al surselor alternative de energie electrica. Printre noile tehnologii utilizate pentru alimentarea gadgeturilor portabile se numara si una care transforma vibratiile in energie electrica. Practic veti putea vorbi la telefon, vocea dumneavoastra fiindu-i sursa de alimentare.

Tehnologia a fost dezvoltata de o echipa de cercetatori din Texas, care a descoperit ca un anumit tip de material piezoelectric, mult mai subtire decat firul de par uman poate genera o cantitate destul de mare de energie. Materialul piezoelectric este reprezentat de cristale sau ceramica, ambele generand energie de indata ce sunt supuse unor influente mecanice.

Acest gen de tehnologie este deja utilizat in cazul brichetelor pe care le avem cu totii in masina. Cu cat este mai subtire materialul piezoelectric, cu atat sensibilitatea sa la influenta mecanica este mai mare si potentialul de a produce energie creste. Vibratiile produse de vocea utilizatorului reprezinta aceasta influenta mecanica, deci vorbaretii vor avea practic mereu bateria plina pe telefoanele viitorului.

Sursa: Gsmdome.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×