Telefonul mobil care citeste textul nevazatorilor

2.021 ori
<b>Telefonul mobil care citeste textul nevazatorilor</b>Un telefon mobil lansat ieri este considerat cel mai mic gadget text-to-speech creat vreodata. K-NFB Reading Technology, o initiativa a Federatiei Nationale a Nevazatorilor si Kurzweil Technologies doreste sa ii ajute pe cei orbi, pe cei cu probleme de...

Un telefon mobil lansat ieri este considerat cel mai mic gadget text-to-speech creat vreodata. K-NFB Reading Technology, o initiativa a Federatiei Nationale a Nevazatorilor si Kurzweil Technologies doreste sa ii ajute pe cei orbi, pe cei cu probleme de vedere, dar si persoanele cu dificultati in procesul de invatare a citirii textului.

Noul software a fost creat pentru a opera pe handsetul Nokia N82, fiind creat astfel cel mai mic terminal text-to-speech. Aplicatia transforma telefonul intr-un reader de mici dimensiuni, permitand utilizatorilor sa pozeze orice material scris, acesta fiindu-le citit apoi. Utilizatorii orbi vor asculta continutul documentului, reprodus cu ajutorul unui limbaj sintetic, in vreme ce utilizatorii care pot vedea ecranul si cei cu probleme de invatare pot mari si sublinia cu usurinta materialul.

Softul foloseste din plin display-ul de mari dimensiuni al lui N82 si camera sa de 5 megapixeli, combinand cea mai buna tehnologie de recunoastere a caracterelor cu o conversie ideala text-to-speech. Produsul include si un soft inteligent de procesare a imaginilor, care imbunatateste calitatea imaginilor capturate de handset. Memoria terminalului va permite stocarea a mii de pagini printate, dar si transferul acestora pe computere si terminale Braille.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×