Telefonul mobil cu avertizare in caz de cutremur

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.023 ori
<b>Telefonul mobil cu avertizare in caz de cutremur</b>Cei mai importanti operatori de telefonie mobila din Japonia colaboreaza pentru a dezvolta un sistem de alerta in caz de cutremur, destinat telefoanelor. Tara insulara asiatica este locul unde au loc cele mai multe cutremure, anual si deja poseda un...

Cei mai importanti operatori de telefonie mobila din Japonia colaboreaza pentru a dezvolta un sistem de alerta in caz de cutremur, destinat telefoanelor.

Tara insulara asiatica este locul unde au loc cele mai multe cutremure, anual si deja poseda un sistem bine pus la punct de avertizare si prezicere a undelor de soc. Totul este calculat la secunda, incercand sa se limiteze pagubele si pierderile de vieti. Informatia obtinuta cu ajutorul sistemului este trimisa posturilor de televiziune, radio-urilor si companiilor de telefonie.

Timpul de receptionare a mesajelor de avertizare este de cateva secunde, sau chiar un minut, destul incat cei afectati de cutremur sa se adaposteasca. Companiile implicate in dezvoltarea noului serviciu sunt NTT DoCoMo, KDDI si Softbank. Sistemul va intra in functiune anul viitor si va trimite tuturor utilizatorilor un SMS care ii va sfatui sa se adaposteasca, mentionand si cateva detalii despre cutremur.

O parte interesanta a noului serviciu este aceea care presupune receptionarea SMS-urilor dar si a unor comenzi speciale in cadrul marilor fabrici, companii de electricitate sau retele de gaz. Acestea vor primi o comanda automata prin care se vor dezactiva, impiedicand aparitia incendiilor sau exploziilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×