Tim Cook acordă un interviu celor de la ABC News, în care discută despre scandalul Apple - FBI legat de deblocarea iPhone-ului teroriştilor (Video)

1.308 ori
<b>Tim Cook acordă un interviu celor de la ABC News, în care discută despre scandalul Apple - FBI legat de deblocarea iPhone-ului teroriştilor (Video)</b>​ CEO-ul Apple, Tim Cook s-a remarcat &icirc;n această lună printr-o scrisoare deschisă &icirc;n care a explicat de ce nu poate colabora cu FBI, prin realizarea unui tool care să spargă protecţia unui iPhone. E vorba despre un model iPhone 5c al...

CEO-ul Apple, Tim Cook s-a remarcat în această lună printr-o scrisoare deschisă în care a explicat de ce nu poate colabora cu FBI, prin realizarea unui tool care să spargă protecţia unui iPhone. E vorba despre un model iPhone 5c al teroristilor care au ucis 14 oameni anul trecut. Acelaşi Cook a acordat recent un interviu celor de la ABC News în care a explicat situaţia.

Apple afirmă că singura modalitate de a debloca telefonul e să creeze o versiune nouă de iOS, ceea ce nu e o soluţie viabilă. Ar fi stabilit şi un precedent periculos dacă Apple cedează până la urmă la cererile autorităţilor. Cook consideră şi că era bine să existe mai mult dialog între autorităţi şi firma din Cupertino, înainte ca problema să devină publică.

Parcă în ciuda situaţiei, New York Timesa aflat că Apple lucrează la o versiune de iPhone care nu poate fi deblocata nici măcar cu un nou iOS. În interviul cu ABC Tim Cook se axează pe conceptul de securitate, atât pentru telefoanele noastre, cât şi pentru cele ale copiilor şi oamenilor vulnerabili. Răul făcut Statelor Unite ar fi mai mare dacă Apple realizează toolul de decriptare, decât cel realizat de teroriştii asociaţi cu cei în cauză aici.

De remarcat şi că autorităţile puteau să nu introducă parola greşit de atât de multe ori pentru a bloca telefonul, ci pur şi simplu să solicite ca Apple să facă un backup al handsetului în Cloud şi apoi să predea informaţiile FBI-ului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×