Top 10 esecuri din telefonia mobila

5.294 ori
<b>Top 10 esecuri din telefonia mobila</b>De obicei vedem topuri ale "celor mai bune", "celor mai vandute", sau "celor mai asteptate" terminale mobile, dar TG Daily a decis ca este momentul pentru o abordare mai pesimista a topurilor clasice. Astfel, ei prezinta un Top 10 al celor mai mari...

De obicei vedem topuri ale "celor mai bune", "celor mai vandute", sau "celor mai asteptate" terminale mobile, dar TG Daily a decis ca este momentul pentru o abordare mai pesimista a topurilor clasice. Astfel, ei prezinta un Top 10 al celor mai mari esecuri din industria mobila:

iPhone: baterie sigiliata

iPhone a socat din start, prin numarul sau mare de defecte, printre care se numara si o baterie care nu poate fi inlocuita de catre utilizator. Acest gen de handseturi sunt extrem de rare si in plus, procesul de inlocuire costa 100 de euro, plus inca 5 pentru livrarea bateriei.

Android G: fara mufa pentru casti si Bluetooth stereo

HTC Dream

Primul handset Android pare excelent la prima vedere, dar la o privire mai atenta descoperim un design "ieftin", datorat plasticului utilizat si faptul ca lipseste jackul pentru casti. Si a fost nevoie de 3 minti luminate (Google, HTC, T-Mobile) pentru a o da in bara astfel si pentru a nu implementa suportul Bluetooth stereo, o alta mare lipsa a telefonului.

BlackBerry Storm: o alta clona iPhone

BlackBerry Storm

Desi aveam asteptari mari de la RIM, acestia au reusit sa creeze un prim terminal cu touchscreen care este doar inca o clona a lui iPhone, dar una cu functii email avansate.

Garmin Nuvifone: software anonim

Garmin Nuvifone

Garmin Nuvifone a fost o surpriza, atunci cand telefonul a fost anuntat, fiind o idee originala aceea ca un mare producator de GPS-uri sa intre pe piata telefoanelor mobile. Handsetul rezultat, Nuvifone, sta excelent la capitolul hardware si navigatie GPS, dar software-ul utilizat apartine, din pacate, tot celor de la Garmin, cu ale sale defecte si probleme.

Motorola z10: probleme cu mecanismul glisant

Motorola Z10

Motorola nu a invatat lectia, dupa ce sliderul sau Z8 a fost hulit pentru problemele mecanismului sau glisant. In schimb, gigantul american a lansat modelul Z10, bazat pe Symbian, tot un slider, dar unul cu forma curbata, si mai incomod de deschis si predispus la "defectiuni glisante". De dragul acestui design s-a renuntat si la suportul pentru inregistrare video...

Nokia N96: prea complicat pentru omul de rand

Nokia N96

N96 este gata de a sosi pe piata, fiind succesorul lui N95, dar unul prea avansat pentru a fi un terminal echilibrat. Este vorba despre un handset greu, masiv si care se misca greoi, la capitolul software, avand o interfata lenta si un buton navigational pe care nu va puteti baza.

Nokia Tube: soseste greu si este inferior asteptarilor

Nokia Tube

De vreme ce Nokia s-a "chinuit" ani buni sa produca un terminal dotat cu touchscreen, ar fi trebuit sa vedem un mega high-end pe piata si nu un telefon destinat maselor, dupa cum anunta compania finlandeza. Iata cum se sacrifica o idee excelenta in favoarea profitului, iar asteptarea noastra febrila a dezvaluit un... low-end.

Palm Treo Pro: o tastatura miniscula si ingusta

Palm Treo Pro

Desi 50% dintre americani au degete uriase, Palm lanseaza un telefon dotat cu touchscreen si o tastatura fizica QWERTY ingusta plasata sub ecran. Macar daca ar fi avut abordarea lui T-Mobile G1 si tot ar fi rezultat un smartphone interesant...

Samsung Instinct: marketing prost pentru un produs foarte bun

Samsung Instinct

Singurul rival al lui iPhone din aceasta vara, Instinct se vinde la pretul de 129 de dolari cu un abonament Sprint pe 2 ani. Handsetul este excelent, incluzand chiar cateva functii care ii lipsesc lui iPhone 3G, de la camera video, televiziune live si downloaduri audio prin retea pana la suportul pentru stylus. Desi produsul suna genial, marketingul sau a fost foarte prost, Samsung comparand handsetul cu iPhone si punand terminalele unul langa altul in clipurile promotionale. Astfel, telefonul Apple a beneficiat de publicitate gratis, iar Samsung si-a continuat campania stupida cu un clip in care Instinct era telefonul unui agent secret high-tech.

Sony Ericsson XPERIA X1: prea bun, prea tarziu

Sony Ericsson Xperia X1

Daca Sony Ericsson ar fi lansat XPERIA X1 in aceasta vara, handsetul ar fi devenit un hit urias si probabil singurul terminal care contesta cu adevarat faima lui iPhone 3G. Din pacate, telefonul intarzie enorm, acum ca deja primul handset Android e pe piata, Nokia va lansa terminalul sau dotat cu touchscreen in curand, iar BlackBerry face deja valuri cu Storm. Produs nou devenit vechi inainte de lansare...

Cum va arata aceasta lista a esecurilor la finalul anului? Probabil schimbata, de vreme ce vom asista fie la noi esecuri, fie unele dintre probleme vor fi remediate prin upgrade-uri hardware sau software, campanii de marketing mai bune sau preturi imbatabile.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×