UE schimba regulile jocului in telefonia mobila

1.142 ori
<b>UE schimba regulile jocului in telefonia mobila</b>Comisia Europeana va propune o schimbare radicala a regulilor in vigoare in domeniul telecomunicatiilor, permitand autoritatilor nationale sa scindeze operatorii dominanti si dand mai multa putere organizatiilor de la Bruxelles, conform Reuters....

Comisia Europeana va propune o schimbare radicala a regulilor in vigoare in domeniul telecomunicatiilor, permitand autoritatilor nationale sa scindeze operatorii dominanti si dand mai multa putere organizatiilor de la Bruxelles, conform Reuters.

Autoritatile vor obliga marii operatori sa se divizeze in doua sau mai multe companii, dar doar in cazul in care exista probleme la capitolul competitie pe piata mobila. Evident, pentru o astfel de masura va fi nevoie de aprobarea UE plus o cercetare asupra efectelor deciziei in ce priveste investitiile in reteaua companiei respective. Organizatiile europene au propus si infiintarea unei , care sa vegheze la respectarea conceptului de competitie si sa impiedice monopolul marilor branduri.

Evident, France Telecom si alti mari jucatori ai industriei se opun deciziei, afirmand ca o asemenea mutare le-ar descuraja investitiile in noi retele si le-ar diviza piata. Totusii, companiile care de abia intra in industrie se declara de acord cu decizia europeana, afirmand ca aceasta sustine competitia corecta. Comisia Europeana se asteapta ca regulile sa intra in vigoare din 2010, afectand monopolul companiilor de renume ca Deutsche Telekom si Telefonica. Autoritatile UE vor propune si ca frecventele radio, folosite de catre operatori, televiziuni si armata sa fie deschise tuturor companiilor crescand astfel valoarea unei piete estimate la 250 miliarde de euro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×