Un fotograf premiat dă sfaturi cu privire la fotografiile ideale cu smartphone-ul, preferă modelele Xperia

2.164 ori
<b>Un fotograf premiat dă sfaturi cu privire la fotografiile ideale cu smartphone-ul, preferă modelele Xperia</b>În aceste zile s-a vorbit mai mult despre falsuri şi capturi cu DSLR-ul deghizate în capturi cu telefonul mobil. Ne întoarcem acum şi spre latura pozitivă a capturii foto cu smartphone-ul, ascultând ce are de zis un fotograf celebru despre acest

În aceste zile s-a vorbit mai mult despre falsuri şi capturi cu DSLR-ul deghizate în capturi cu telefonul mobil. Ne întoarcem acum şi spre latura pozitivă a capturii foto cu smartphone-ul, ascultând ce are de zis un fotograf celebru despre acest lucru. Numele său este Dominika Koszowska.

Foto

Dominika este un fotograf care foloseşte exclusiv telefoane mobile pentru meseria sa şi care a câştigat premii pentru capturile sale. Ea a câştigat chiar o distincţie 2018 Mobile Photography Awards, pentru fotografiile realizate cu Xperia XZ1 şi Xperia XZ2. Se axează pe fotografiile landscape şi portret. Are şi câteva ponturi pentru ca şi utilizatorul de rând să facă o treabă la fel de bună.

Foto

Aveţi în acest articol multiple mostre premiate, care ne arată ce poţi face cu un telefon mobil care nu mai e chiar nou la ora actuală. Dominika preferă să folosească modul Manual pe telefoanele sale Xperia, având control mai mult asupra parametrilor pozei. Aici e important şi să ai ochiul format, pentru a ştii ce aşteptări să ai de la rezultatul final.

Foto

Artista nu menţionează acest detaliu în interviu, dar e clar faptul că foloseşte şi un soft avansat de editare, nu doar reglajele manuale. La captura low light e vitală utilizarea unui trepied pentru a captura cadre cu expunere lungă, cu un ISO cât mai scăzut. Sony-urile au un ISO foarte generos, de care Dominika pare a nu profita, preferând abordarea cu ISO scăzut şi trepied.

Tânăra recomandă şi fotografiile la Golden Hour, intervalul de o oră imediat după răsărit şi imediat înainte de apus. Mai sunt recomandate şi pozele la Blue Hour, adică o oră după apus şi înainte de răsărit. Aici găsiţi fotografiile premiate ale Dominikai, iar aici găsiţi întregul interviu cu fotografa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×