Un nou senzor de amprente verifică dacă ești în viață

843 ori
<b>Un nou senzor de amprente verifică dacă ești în viață</b>Din când în când mai aflăm vești și despre tehnologii sau produse deosebite, un exemplu de genul sosind astăzi când descoperim un nou tip de scanner de amprente. Este vorba despre un senzor capabil de monitorizare a temperaturii corpului

Marile companii producătoare de smartphone-uri sunt acum în cursa de înarmare cu componente şi hardware pentru colecţia de toamnă a telefoanelor lor sau chiar pentru 2019. Ca atare au început să apară componente inovatoare, precum cea realizată de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnică din Ulsan, Coreea de Sud. E vorba despre un senzor revoluţionar pentru amprente.

Aceştia au creat un senzor special flexibil şi transparent care e foarte uşor de integrat într-un display. La urma urmei Huawei are deja un telefon cu scanner de amprente integrat în ecran şi Oppo şi Vivo au la rândul lor modele de gen. Urmează acum Samsung şi LG. Cât despre noua invenţie, senzorul e capabil să detecteze şi presiunea tactilă şi temperatura pielii.

Cercetătorii au atins transparența necesară folosind nano fibre şi nano fire care formează electrozii necesari pentru a măsura curentul electric generat de deget. Acele fire sunt atât de mici încât sunt invizibile cu ochiul liber. Nu e vorba despre nanotuburi de carbon, ci unele bazate pe argint. Senzorul de temperatură are rolul de a îşi da seama dacă ecranul e atins de un deget uman sau de un obiect.

Limita de temperatura este setată între 30 şi 45 de grade Celsius şi mă întreb ce se întâmplă dacă eşti în mijlocul unui viscol siberian, dar asta e altă poveste. Dorinţa este de a crea un mecanism care e atât sigur de utilizat, cât şi intuitiv. De asemenea, senzorul nu va mai permite accesul la datele stocate pe telefon în situații de genul celei despre care aflam în aprilie când Poliția din SUA făcea un raid la pompele funebre pentru a autentifica un utilizator de smartphone decedat.

Realizarea cercetătorilor din Coreea de Sud indică faptul că acest produs se ridică la standardele FBI de securitate. Aşteptaţi-vă să vedeţi senzorul pe un telefon sud coreean în anul viitor, poate chiar pe Galaxy S10.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×