Un nou studiu scoate la iveală legătura strânsă dintre Huawei și armata chineză, respectiv guvern; Apar CV-uri ale unor angajați Huawei implicați în activități militare

1.023 ori
<b>Un nou studiu scoate la iveală legătura strânsă dintre Huawei și armata chineză, respectiv guvern; Apar CV-uri ale unor angajați Huawei implicați în activități militare</b>Fix în pragul împăcării dintre Huawei și SUA o investigație proaspăt sosită online ridică din nou semne de întrebare cu privire la intențiile companiei chineze după cum aflăm chiar astăzi. Este vorba despre un studiu realizat

Fix în pragul împăcării dintre Huawei și SUA o investigație proaspăt sosită online ridică din nou semne de întrebare cu privire la intențiile companiei chineze, după cum aflăm chiar astăzi. Este vorba despre un studiu realizat de către profesul Christopher Balding din cadrul Universității Fullbright Vietnam și societatea britanică Henry Jackson, colaborare din care ies la iveală detalii neașteptate.

Ei bine, concluzia acestei investigații este aceea că angajați din segmentul tehnic de mijloc Huawei au avut o activitate strânsă în legătură cu colectarea de informații și activități militare. Unii dintre angajați pot fi asociați chiar unor cazuri de hacking, respectiv spionaj industrial desfășurate împotriva firmelor occidentale.

S-au descoperit CV-urile unor angajați cu foste implicații în universități militare, dar și alții implicați în structura guvernamentală responsabilă pentru spionaj și contra-spionaj. Au fost descoperite CV-uri ale angajaților Huawei în care erau menționate relațiile acestora cu armta, dar persoanele din spatele investigației afirmă că nu sunt dovezi care să ateste faptul că statul chinez le-a ordonat angajaților Huawei să comită acte de spionaj sau să aibă comportament similar

Huawei menține politici stricte pentru angajarea candidaților cu background militar sau guvernamental. În timpul procesului de angajare, aceștia trebuie să furnizeze documente care să dovedează faptul că și-au încheiat relațiile cu armata sau cu guvernul. - a declarat Huawei.

Exact aceasta a fost și îngrijorarea americanilor, aceea că Huawei se află în strânsă legătură cu guvernul chinez și armata, existând teama de instalare a unor backdoor-uri în device-urile și echipamentele de rețea comercializate - modalitate prin care se statul chinez putea exploata datele adunate.

Întâmpinăm cu brațele deschise studiile profesionale și bazate pe fapte asupra investigațiilor privind transparența Huawei. Sperăm ca pe viitor orice alte lucrări de cercetare să includă mai puține presupuneri în concluzii și ca acestea să evite includerea declarațiilor speculative precum cele făcute de profesorul Balding. 

Până la ora actuală nu au apărut dovezi directe care să confirme instalarea de asemenea backdoor-uri, nici măcar din partea GuvernuluI SUA care s-a aflat în spatele interdicțiilor primite de Huawei. Compania chineză a venit și cu un răspuns la această investigație, declarând că nu poate verifica CV-urile în cauză și confirma veridicitatea acestor informații publicate. Aveți mai sus declarația completă și ca un fapt divers aflăm că nu este deloc ieșit din comun ca foști angajați în domeniul militar să se alăture companiilor private din China în căutarea unui salariu mai atractiv. 

Mai multe detalii despre investigația realizată puteți găsi aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×