Un studiu arată că magazinele grupului Alibaba sunt mai populare în România decât eMAG.ro şi Okazii.ro

6.495 ori
<b>Un studiu arată că magazinele grupului Alibaba sunt mai populare în România decât eMAG.ro şi Okazii.ro</b>Am fost surprins să aflu că nu eMAG.ro este cel mai accesat site de cumpărături online in ţara noastră şi nici măcar okazii.ro, un studiu al celor de la Gemius dovedind că de fapt site-urile grupului Alibaba se afla pe primele locuri. &nbsp;...

Am fost surprins să aflu că nu eMAG.ro este cel mai accesat site de cumpărături online in ţara noastră şi nici măcar okazii.ro, un studiu al celor de la Gemius dovedind că de fapt site-urile grupului Alibaba se afla pe primele locuri.

Astfel, aliexpress.com şi alibaba.com se dovedesc cele mai populare pentru consumatorii din ţara noastră. Studiul Gemius a fost realizat în luna septembrie şi indică faptul că Alibaba Group are o cotă de popularitate de 28.7%, urmaţi de eMAG.ro, cu 28.1%, Okazii.ro, cu 14% şi Cel.ro, cu 10.7%. În top se afla şi Altex.ro, Elefant.ro şi Amazon.

Peste 5.3 milioane de utilizatori romani accesează magazinele online, ceea ce înseamnă 61.8% din totalul de utilizatori Internet cu vârste peste 14 ani. Varietatea produselor găsite pe site-urile Alibaba este uriaşă, dar ca dezavantaj e faptul că utilizatorii trebuie să aştepte câteva săptămâni livrarea din China şi există şi taxe vamale uneori.

Apoi sunt şi probleme cu garanţia şi evident nu poţi testa produsul pentru a vedea ce cumperi. Plata pentru cumpărăturile pe site-urile Alibaba se face electronic, evident şi avantajul cel mai mare e cel al preţului scăzut.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×