Uniunea Europeană vrea ca toți producătorii de telefoane să folosească Încărcătoare standard

Autor:  | Publicat în:  UE 1.032 ori
<b>Uniunea Europeană vrea ca toți producătorii de telefoane să folosească Încărcătoare standard</b>Cu o mutare ce pare mai degrabă țintită către Apple, Parlamentul Uniunii Europene a decis ca toți producătorii de telefoane să vândă handseturile cu același tip de încărcător. Probabil știți deja că Apple nu își vinde iPhone-ul cu...

Cu o mutare ce pare mai degrabă țintită către Apple, Parlamentul Uniunii Europene a decis ca toți producătorii de telefoane să vândă handseturile cu același tip de încărcător. Probabil știți deja că Apple nu își vinde iPhone-ul cu încărcător standard microUSB, dar ar putea fi obligată să o facă.

UE insistă pentru adoptarea unui încărcător standard pentru telefoane de ceva vreme, iar în această săptămână a votat o decizie în această privință. Unul dintre motivele pentru adoptarea unui încărcător comun este reducerea de deșeuri electronice. Majoritatea producătorilor de telefoane din Europa au deja încărcătoare microUSB la pachet cu telefoanele lor, aceasta fiind regula locală pentru Europa încă din 2010.

Până acum această regulă nu era chiar o obligație de tip "faci asa sau altfel...", deoarece nu existau sancțiuni pentru companiile care nu se aliniază la standard. Apple poate oferi adaptoare microUSB pentru Europa dacă vrea să scape de posibile sancțiuni UE.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×