Surse apropiate de Google confirmă vânzarea producătorului de roboţi Boston Dynamics către Toyota

1.093 ori
<b>Surse apropiate  de Google confirmă vânzarea producătorului de roboţi Boston Dynamics către Toyota</b>Boston Dynamics e unul dintre primele nume care vin în minte când te gândeşti la roboţi bipezi şi patrupezi, cel puţin din rândul companiilor americane. Japonezii au proprii lor giganţi din zona roboticii, iar azi aflăm că Google ar fi decis să vândă..

Boston Dynamics e unul dintre primele nume care vin în minte când te gândeşti la roboţi bipezi şi patrupezi, cel puţin din rândul companiilor americane. Japonezii au proprii lor giganţi din zona roboticii, iar azi aflăm că Google ar fi decis să vândă Boston Dynamics către o astfel de firma, Toyota.

Cu doar 3 ani în urmă Google cumpăra această companie contra sumei de 500 de milioane de dolari şi o punea sub conducerea lui Andy Rubin, creatorul Android. În luna martie a acestui an apăreau zvonuri legate de vânzare şi Amazon şi Toyota erau în prim plan pentru achiziţie. Surse apropiate de Google afirma că acum că a fost deja semnată înţelegerea cu Toyota, dar preţul nu a fost dezvăluit.

Google si Andy Rubin au avut divergențe legate de viitorul Boston Dynamics, el părăsind compania în 2014. De aici au apărut şi problemele, în lipsa unui lider şi vizionar, proiectul rămânând în limbo. De-a lungul anilor Boston Dynamics a creat o serie de roboţi umanoizi, bipezi şi patrupezi, precum cel din clipul de mai jos, câştigând o serie de premii la showuri tech prestigioase.

Evident au câştigat şi multiple contracte cu armata, iar roboţii lor patrupezi precum LittleDog sunt consideraţi ideali pentru a căra echipament militar. Atlas, robotul biped de mai jos are scopul de a salva oameni în situaţii de criză şi poate rula pe teren foarte dificil. Toyota este un nume destul de apreciat în zona roboticii, axându-se mai degrabă pe unităţile folosite pentru a îngriji persoanele în vârstă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×