Unul dintre oficialii de top Nokia acuză Huawei că are echipamente 5G nesigure; Nokia se distanţează de spusele acestuia

1.375 ori
<b>Unul dintre oficialii de top Nokia acuză Huawei că are echipamente 5G nesigure; Nokia se distanţează de spusele acestuia</b>În ultimul an s-a dat în Huawei din toate părţile, în special din Vest, iar acum vedem că şi Nokia ia atitudine. E bizar pentru că nordicii sunt ceva mai ponderaţi... CTO-ul Nokia, Marcus Weldon a făcut recent câteva remarci

În ultimul an s-a dat în Huawei din toate părţile, în special din Vest, iar acum vedem că şi Nokia ia atitudine. E bizar pentru că nordicii sunt ceva mai ponderaţi... CTO-ul Nokia, Marcus Weldon a făcut recent câteva remarci despre breşele de securitate în echipamentele 5G Huawei. Remarcile au venit în cadrul unui interviu cu presa britanică.

Trebuie spus din start că Nokia s-a distanţat de aceste spuse şi a declarat că poziţia CTO-ului (Chief Technical Officer) nu reprezintă şi poziţia Nokia. Ce a declarat totuşi Marcus Weldon? Ei bine, el a vorbit despre problemele cu echipamentele 5G, declarând că defectele dispozitivelor Huawei sunt evidente. Unele nu sunt intenţionate, precum bug-uri care nu au fost reparate sau upgrade-uri care nu au fost făcute la timp.

Totuşi unele au de-a face cu breşe de securitate intenționate. Acelaşi oficial şi-a declarat susţinerea pentru măsurile SUA şi ale altor ţări de a nu folosi echipament Huawei pentru reţelele lor. Marcus Weldon a declarat pentru BBC că există studii făcute pe echipamente telecom care arată că dispozitivele Huawei au şanse mai mari să aibă vulnerabilităţi decât cele Nokia sau Ericsson.

Posibil ca Marcus să fi primit un boost de încredere pentru afirmaţii după ce a fost publicat studiul Finite State, care indică faptul că 55% din imaginile firmware analizate de pe echipamente Huawei aveau backdoor-uri potenţiale. Găsiţi aici întregul studiu.

Marea problemă e cu acele "buguri", care sunt de fapt breşe lăsate intenţionat şi care te păcălesc că ai versiunea sigură, dar nu o ai. Trebuie spus că acestea sunt doar afirmaţiile unui singur om, care nici măcar nu este susţinut de compania Nokia, ponderată în declaraţii. Între timp avem declaraţii confuze cu privire la business-ul echipamentelor telecom de la Huawei.

Chinezii declară că le merge excelent şi au peste 50 de contracte 5G asigurate în afară Chine şi peste 150.000 de stații-bază vândute. CNN scrie totuşi că Nokia a început să aibă mai mulţi clienţi decât Huawei. Înainte de aceste declaraţii zvonurile indicau că Nokia Telecom era gata să se retragă din China, dar a negat o astfel de mutare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×