[UPDATE - RCS&RDS infirmă informațiile] - Vodafone cumpără RCS-RDS; Precontractul e semnat!

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 6.393 ori
<b>[UPDATE - RCS&RDS infirmă informațiile] - Vodafone cumpără RCS-RDS; Precontractul e semnat!</b>Pe pagina de Facebook a realizatorului de emisiuni Robert Turcescu a apărut o informație foarte importantă cu privire la peisajul telecom autohton. După cum am prezis chiar noi la Mobilissimo.ro cu ceva timp în urmă, iată că Vodafone e gata să...

Pe pagina de Facebook a realizatorului de emisiuni Robert Turcescu a apărut o informație foarte importantă cu privire la peisajul telecom autohton. După cum am prezis chiar noi la Mobilissimo.ro cu ceva timp în urmă, iată că Vodafone e gata să cumpere RCS-RDS, sau mai bine spus anumite componente ale sale.

Aparent precontractul a fost deja semnat între cele două companii, iar tranzacția se învârte undeva pe la 1-1.5 miliarde de euro. Vodafone va prelua distribuția de cablu, plus operațiunile de telefonie și date de la Digi Mobil, devenind astfel un jucător major pe piața telecom din regiune și dându-le o lovitură serioasă celor de la Orange și pregătindu-se de bătălia cu T-Mobile/Cosmote din toamnă.

Vodafone e gata de această investiție, după ce a vândut participatiunea din rețeaua Verizon din SUA, deci are potențial financiar destul în spate. în plus, au existat semne legate de o asemenea tranzacție, încă de când Digi Mobil a beneficiat de roaming național oferit prin Vodafone, iar cei doi jucători erau deja în relații cordiale. Cum credeți că se va termina această mega tranzacție?

[UPDATE] - Compania RCS&RDS a emis în cursul zilei de astăzi un comunicat de presă prin care infirmă informațiile postate ieri de către jurnalistul Robert Turcescu pe pagina personală de Facebook:

Informatiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul sau de Facebook privind o presupusa vanzare a operatiunilor de distributie prin cablu, telefonie si internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavand nici o baza reala.

Este regretabil faptul ca un jurnalist cu experienta lui Robert Turcescu raspandeste cu atata usurinta si lipsa de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale si de imagine, fara a verifica aceste asa-zise informatii și fara ca macar sa ceara si un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS.

​[UPDATE 2] - Replică Robert Turcescu:
​

Constat ca RCD-RDS sustine ca "nu exista nicio baza reala" privind tranzactia cu Vodafone pe care am anuntat-o ieri. Citeva detalii. Exprimarea mea a fost "Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date". N-am vorbit de finalizarea tranzactiei, ci de un precontract. Reprezentantii Vodafone n-au negat informatia, iar RCD-RDS a asteptat vreme de aproape 24 de ore (!) pentru a reactiona printr-un comunicat in care neaga "orice baza reala" a acestor informatii. Deocamdata e cuvintul surselor mele impotriva cuvintelor din comunicatul RCS-RDS. Eu sustin in continuare ca am surse bune. Consiliul Concurentei ce zice?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×