Vanzarile Windows Mobile vor creste cu 50%, afirma Microsoft

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.159 ori
<b>Vanzarile Windows Mobile vor creste cu 50%, afirma Microsoft</b>Microsoft se asteapta la vanzari globale de softuri Windows Mobile pentru telefoane cu 50% mai mari in anii urmatori, pe fondul cererii crescute pentru smartphone-uri. Microsoft va vinde in jur de 20 de milioane de unitati ale OS-ului sau mobil in anul...

Microsoft se asteapta la vanzari globale de softuri Windows Mobile pentru telefoane cu 50% mai mari in anii urmatori, pe fondul cererii crescute de smartphone-uri.

Microsoft va vinde in jur de 20 de milioane de unitati ale OS-ului sau mobil in anul fiscal 2007/2008, care se termina in iunie, in conditiile in care gigantul software a vandut 11 milioane de unitati anul trecut. Printre tarile unde cresterea lui Windows Mobile este cea mai rapida se numara Brazilia, Rusia si India, iar in topul listei se afla si continentul asiatic si Orientul Mijlociu. Printre cei mai populari clienti ai companiei fondate de Bill Gates se numara Samsung, Motorola, HTC si Asustek Computer, care utilizeaza Windows Mobile pe terminalele lansate.

Concurenta celor de la Microsoft este reprezentata de catre sistemele de operare bazate pe Symbian, folosite de catre companii ca Nokia sau LG Electronics. Rivali sunt si cei de la Apple, RIM (producatorul lui BlackBerry) si Palm Inc., cu propriile sisteme de operare. Avantajul major al platformelor Windows Mobile este reprezentat de suportul complet touchscreen, implementat relativ recent. A fost mentionata chiar posibilitatea ca Sony Ericsson sa lanseze smartphone-uri cu touchscreen si Windows Mobile. Microsoft a afirmat la inceputul acestui an ca va oferi in 2008 web browsing full pe telefonul mobil, in stil Apple iPhone, acest feature aducandu-i o popularitate crescuta terminalului lansat anul trecut.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×