Touchscreenul va domina piata telefoniei mobile

1.521 ori
<b>Touchscreenul va domina piata telefoniei mobile</b>Lumea in care traim va deveni clar una a touchscreen-urilor si a interfatelor touch, afirma analistii din domeniul tehnologiilor moderne. Conform celor de la iSuppli, handseturile dotate cu toucshcreen vor domina piata telefoniei mobile in urmatorii ani....

Lumea in care traim va deveni clar una a touchscreen-urilor si a interfatelor touch, afirma analistii din domeniul tehnologiilor moderne. Conform celor de la iSuppli, handseturile dotate cu toucshcreen vor domina piata telefoniei mobile in urmatorii ani.

Sunt citate ca exemple Apple iPhone si noul HTC Touch Diamond, acest gen de terminale ajungand la 833 de milioane de unitati in urmatorii 5 ani. Analistii afirma si ca tehnologia, bazata si acum pe popularitatea lui Apple iPhone va da nastere unei cifre de vanzari duble a terminalelor cu touchscreen, in 2012, fata de 2008. La ora actuala exista nu mai putin de 8 tehnologii touchscreen distincte: "resistive, surface capacitive, projected capacitive, surface acoustic wave, infrared, bending wave, active digitiser si optical imaging".

Numarul acestora este in crestere, de vreme ce marile companii cauta mereu noi abordari ale interfatelor touch, iar noi touchscreen-uri sunt inventate lunar. Printre producatorii interesati de acest domeniu se numara N-trig, Sony, Sharp, TMD si Samsung, in vreme ce Nokia incearca sa se diferentieze de masa pregatind propriul terminal dotat cu touchscreen, celebrul proiect Tube. Si Sony Ericsson face pasi timizi in aceasta directie, dar suntem siguri ca lucrurile se vor schimba deja din 2009, nemaiexistand smartphone popular fara display touchscreen.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×