Windows 10 este acum disponibil! Cortana, Microsoft Edge și alte elemente de noutate la pachet

1.691 ori
<b>Windows 10 este acum disponibil! Cortana, Microsoft Edge și alte elemente de noutate la pachet</b>Așa cum am aflat acum ceva timp, ziua de 29 iulie avea să fie momentul &icirc;n care Windows 10 urma a fi făcut disponibil comercial pentru utilizatori, lucru ce se și &icirc;nt&acirc;mplă. Această nouă versiune a sistemului de operare dezvoltat de...

Așa cum am aflat acum ceva timp, ziua de 29 iulie avea să fie momentul în care Windows 10 urma a fi făcut disponibil comercial pentru utilizatori, lucru ce se și întâmplă. Această nouă versiune a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft este disponibil ca upgrade gratuit pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1 din 190 țări.

După cum bine știți, Windows 10 este disponibil pe o gamă largă de dispozitive, începând de la telefoane, PC-uri, tablete, Raspberyy Pi, Xbox One, ba chiar și pentru Holo Lens, uimitorul set 3D dezvoltat de compania IT. Dar ce aduce nou Windows 10?

Meniul Start

Una dintre cele mai importante introduceri aduse de către Windows 10, este meniul Start ce poate fi deschis prin intermediul unui buton dedicat aflat în partea din stânga de jos. În această secțiune avem la dispoziție atât aplicații sub formă de live tile-uri, dar și o listă cu cele mai utilizate aplicații de către noi.

Totodată, aici vom regăsi aplicația File Explorer, meniul de setări, butonul ce ne conduce către lista completă de aplicații instalate, cât și funcțiile de oprire, restart, sau punere în standby a computer-ului nostru.

Microsoft Edge

Windows 10 este acum disponibil! Cortana, Microsoft Edge și alte elemente de noutate la pachet

Nu doar meniul start a primit un upgrade, ci și Internet Explorer, brower ce este înlocuit de Microsoft Edge. Această aplicație ne permite navigarea, citirea, marcarea, precum și partajarea informațiilor pe internet mult mai simplu. În plus, Edge este extrem de rapid, lucru pe care l-am observat personal. Singurele lucruri ce lipsesc pentru moment par a fi extensiile cu care ne-am obișnuit în Chrome.

Cortana

Windows 10

Cunoscută încă de pe terminalele Windows Phone, Cortana sosește acum și în varianta desktop Windows 10. Asistentul virtual cu origini în seria de jocuri Halo, ne răspunde foarte rapid la toate întrebările a căror răspuns dorim să îl aflăm. Cortana ne spune și bancuri, poate seta remindere, dar și cânta o melodie odată ce îi dăm comanda vocala “Cortana sing me a song”.

Microsoft Phone Companion și Continuum

Windows 10 aduce printre altele și câteva aplicații foarte interesante ca și Microsoft Phone companion, software ce permite telefoanelor iOS, Android sau Windows Phone să comunice fără probleme cu dispozitivele pe care este instalat noul OS.

De asemenea, avem la dispoziție și Continuum, o funcție prin care anumite terminale mobile Windows se vor comporta ca unitate centrală odată atașate prin intermediul unui modul USB la monitor. Acestea, dar și multe altele fac parte din pachetul OS Windows 10, una dintre cele mai sigure platforme din toate timpurile.

După cum a fost precizat și la începutul acestui articol, Windows 10 va fi disponibil gratuit pentru clienții ce utilizează Windows 7 sau Windows 8.1 pentru PC sau tabletă în varianta cu licență. Iată și specificațiile minime pe care PC-ul vostru trebuie să le îndeplinească pentru rularea lui Windows 10:

  • Procesor - minim 1.0 GHz
  • RAM        - 1 GB minim pentru 32-bit / 2 GB minim pentru 64-bit
  • Spațiu necesar - 16 GB pentru Windows 10 32-bit / 20 GB pentru Windows 10 64-bit
  • Placă video cu suport minim DirectX 9
  • Rezoluție minimă display - 1024 x 600 pixeli

Din punct de vedere al prețurilor, aflați că versiunea Windows 10 Home va fi vândută pentru suma de 119$, în timp ce varianta Pro va costa 199$.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×