Windows Phone 7 a debutat oficial astazi; iata ce ne rezerva viitorul platformei!

Autor:  | Publicat în:  Windows Mobile 1.031 ori
<b>Windows Phone 7 a debutat oficial astazi; iata ce ne rezerva viitorul platformei!</b>Windows Phone 7 a debutat oficial astazi in cadrul unui eveniment organizat la New York, la ora Romaniei 16:30 si pe care vi l-am prezentat aici prin live blogging. Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a fost unul dintre vorbitorii principali, dar experienta...

Windows Phone 7a debutat oficial astazi in cadrul unui eveniment organizat la New York, la ora Romaniei 16:30 si pe care vi l-am prezentat aici prin live blogging. Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a fost unul dintre vorbitorii principali, dar experienta WP7 a fost descrisa in totalitate de catre Joe Belfiore, unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea platformei.

Daca WP7 este o dezamagire sau o reusita aflam in randurile urmatoare:

Am fost impresionati din start de numarul urias de telefoane lansate cu ocazia debutului acestei platforme: nu mai putin de 9 modele. Unele dintre aceste smartphone-uri vor sosi in Europa pe 21 octombrie si in SUA la mijlocul lunii noiembrie. Printre ele se numara terminale despre care aveam deja informatii, precum HTC HD7, LG Optimus 7 sau Samsung Omnia 7, dar si surprize placute precum Dell Venue Pro sau HTC Surround.

Microsoft nu s-a sfiit sa declare ca va mai aduce imbunatatiri OS-ului sau, prin implementarea functiei copy/paste la inceputul anului 2011. Tastatura lui Windows Phone 7 ni s-a parut un aspect destul de reusit al platformei, permitand scrierea rapida cu ajutorul butoanelor virtuale si a unui sistem de autocorectare performant. Astfel, tastatura virtuala va "invata din greseli" si va afisa o bara cu sugestii deasupra tastelor, permitandu-va sa inlocuiti cuvintele gresite din cauza grabei. Nimic revolutionar totusi, daca ati folosit Swype sau alte tastaturi virtuale third party...

Windows Phone 7 a debutat oficial astazi; iata ce ne rezerva viitorul platformei!

Am fost placut impresionanti si de recunoasterea vocala suportata de motorul de cautare Bing, care va deveni punctul central al experientei WP7, daca doriti sa gasiti un restaurant, o adresa sau sa aflati o informatie. Astfel, daca rostiti numele unei desinatii spre exemplu si cuvantul "avion", va vor afisate cele mai apropiate aeroporturi si zbouri catre acea destinatie.

Bing Maps este si el bine pus la punct, dar nu a ajuns inca la nivelul lui Google Maps. Xbox Live a fost evident vedeta serii, cu o grafica REALA 3D, etalata de jocul Ilo and Milo, dar si de o noua versiune mobila de Sims. In plus, am putut vedea pachetul Office Mobile 2010 in actiune pe terminalele din mana lui Joe Belfiore si ne-a incantat PowerPoint in aceasta versiune.

Windows Phone 7 a debutat oficial astazi; iata ce ne rezerva viitorul platformei!

Ce probleme pare a avea WP7. Deocamdata numarul limitat de aplicatii, pretul mare al terminalelor (presupunem si nu credem ca ne inselam prea mult), faptul ca platforma software este mai inchisa decat cea Android si posibilitatea ca utilizatorii sa se obisnuiasca greu cu noua experienta Windows Phone. Nu ne pronuntam definitiv inca, cel putin pana la prima experienta hands on!

Probabil ea va veni intr-un moment in care Android 3.0 si noua versiune de iOS vor fi deja lansate, deci vom avea si termeni de comparatie.

Imagini furnizate de Engadget.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×