WWDC 2015: Apple anunţă watchOS 2, cu aplicaţii native, informaţii pe homescreen, Time Travel şi Nightstand

Autor:  | Publicat în:  Apple 779 ori
<b>WWDC 2015: Apple anunţă watchOS 2, cu aplicaţii native, informaţii pe homescreen, Time Travel şi Nightstand</b>Cu c&acirc;teva ore &icirc;n urmă a debutat WWDC 2015, unde Apple a anunţat iOS 9, care include funcţii split screen şi multitasking pentru iPad, printre altele. La acelaşi eveniment compania din Cupertino a anunţat şi serviciul Apple Music, dar...

Cu câteva ore în urmă a debutat WWDC 2015, unde Apple a anunţat iOS 9, care include funcţii split screen şi multitasking pentru iPad, printre altele. La acelaşi eveniment compania din Cupertino a anunţat şi serviciul Apple Music, dar şi noul watchOS 2, pentru Apple Watch.

Apple Watch e în continuare un produs nou, după ce a fost lansat în luna aprilie, dar iată că se pregăteşte deja de o actualizare majoră. Noul software e disponibil deja pentru dezvoltatori în versiunea preview, în vreme ce versiunea pentru consumatori va sosi în toamnă. watchOS 2.0 aduce aplicaţii native şi nu mai necesită acel streaming de pe iPhone al aplicatiillor.

watchOS 2.0

În sfârşit, aplicaţiile vor putea opera autonom pe smartwatchul Apple. O altă noutate o reprezintă utilizarea fotografiilor preferate drept Watch Face (homescreenul şi lockscreenul ceasului, dacă vreţi). Există şi o opţiune timelapse aici. O funcţionalitate mai utilă permite integrarea informaţiilor din aplicaţii third party pe ecran, precum date legate de zboruri, preţuri ale acţiunilor, scoruri ale echipelor preferate şi altele. Ideea îmi aminteşte puţin de widgeturile din iOS.

WWDC 2015: Apple anunţă watchOS 2, cu aplicaţii native, informaţii pe homescreen, Time Travel şi Nightstand

Noutatea cea mai interesantă din noul watchOS este Time Travel, care prin rotirea butonului crown de pe ceas va permite să "daţi timpul pe repede înainte", văzând cum se schimba datele actuale afişate pe ecran. Spre exemplu veţi putea vedea ce eveniment urmează, cum va fi vremea peste câteva ore sau câtă baterie va mai avea maşina voastră electrică seara.

watchOS 2

Există şi modul Nighstand acum, ce îi permite purtabilului să devină un ceas de noptieră. Atunci când el e conectat la sursa de alimentare, va trece într-un mod permanent activ, cu ceasul afişat. Digital Touch va suporta acum şi culori pentru desenatul pe ecran, iar utilizatorii lui Apple Watch vor putea şi să răspundă acum la mailuri direct de pe ceas.

În cele din urmă, watchOS 2 aduce un Siri evoluat şi integrare a aplicaţiilor third party în Health, iar funcţia Transit din Apple Maps va sosi şi pe smartwatch, împreună cu Apple Pay şi Wallet şi control al electrocasnicelor via HomeKit. Apple Watch a început să sune mai bine acum...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×