Xiaomi îşi lansează asistentul digital Xiao AI în China; Iată ce ştie (Video)

1.252 ori
<b>Xiaomi îşi lansează asistentul digital Xiao AI în China; Iată ce ştie (Video)</b>Anul acesta și cei de la Xiaomi au venit pe piață cu un asistent digital propriu, fiind vorba despre Xiao Ai, produs despre care aflăm mai multe chiar astăzi. La prima vedere pare că avem de-a face cu o soluție destul de similară lui

Într-un articol recent mă plângeam de faptul că tot vedem telefoane din China cu AI la bord, dar nici unul nu aduce un asistent virtual realizat in house. Iată că Xiaomi ia măsuri şi lansează în China asistentul digital Xiao AI. Ce ştie el aflaţi mai jos.

Xiao AI

Prezentarea sa oficială se face în clipul de mai jos, cu un umor pe care îl înţeleg numai chinezii şi o prezentare pe scurt a funcţiilor sale. Mi se pare amuzant că pictograma animată a asistentului seamănă cu cea a lui Google Assistant, deci chinezii nu se pot abţine să copieze. Din ce am văzut asistentul are şi o componentă vizuală, precum Lens sau Bixby Vision, putând traduce în timp real şi converti preţuri.

Xiao AI

Xiao AI va sosi doar pe Xiaomi Mi MIX 2S deocamdată şi ulterior pe alte telefoane puternice Xiaomi prin actualizari software. Asistentul poate oferi informaţii despre trafic, trimite mesaje prietenilor şi familiei via WeChat şi controla electrocasnice inteligente. Poate controla playback-ul muzical, oferi informaţii despre vreme şi cea mai trăznită funcţie mi s-a părut capacitatea de a reproduce sunetele realizate de un delfin, ca răspuns la întrebarea "cum face delfinul?".

Judecând strict după clipul promoţional, deja Xiao AI e peste Bixby ca funcţionalitate. Rămâne de văzut cât de deschis e dezvoltatorilor şi terţelor părţi şi cât de rapid învaţă de la utilizatori. Aşteptăm acum şi varianta în engleză.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×