Ziua 0: IFA Berlin 2013 și pregătirile de pe ultima sută de metri

870 ori
<b>Ziua 0: IFA Berlin 2013 și pregătirile de pe ultima sută de metri</b>Am participat din partea Mobilissimo.ro la Mobile World Congress Barcelona în ediția pe 2013. S-au strâns peste 100 de materiale video și sute de fotografii cu cele mai noi telefoane mobile și tablete, la momentul respectiv.&nbsp; &nbsp; A fost o...

Am participat din partea Mobilissimo.ro la Mobile World Congress Barcelona în ediția pe 2013. S-au strâns peste 100 de materiale video și sute de fotografii cu cele mai noi telefoane mobile și tablete, la momentul respectiv.

A fost o reală plăcere să particip la eveniment, să intru în contact cu cele mai noi tehnologii, cu telefoanele de top ce la 1 - 2 luni au intrat și în țara noastră. Unele dintre ele nu au ajuns nici până în prezent, la jumătate de an de la MWC. Un exemplu ar fi LG Optimus G Pro.

Peste aproximativ 12 ore voi zbura spre capitala Germaniei, spre IFA 2013. Primul popas va fi făcut la evenimentul Samsung unde vedetele se anunță a fi Samsung GALAXY Note III și Samsung GALAXY Gear. Ca să vedeți ce program urmează pentru mâine, la 16.00 aterizez în Berlin, iar la 18.00 începe evenimentul Samsung Unpacked de pe Tempodrom, ediția a doua pe anul în curs. Veți avea un live blogging de la fața locului, dar din experiența de la MWC vă atenționez că s-ar putea să fie unele probleme de conexiune. Vor fi sute de jurnaliști și bloggeri tech, fiecare va avea 2 - 3 device-uri conectate la rețeaua Wi-Fi și cu siguranță va cădea atât rețeaua 3G / 4G cât și Wi-Fi-ul furnizat de Samsung.

M-aș bucura ca la fiecare scaun să fie tras internet prin cablu, este singura soluție ca accesul la web să fie menținut în cadrul unui eveniment de asemenea amploare. Am învățat la MWC că pentru a face fotografii și hands-on trebuie să dai din coate mai ceva ca la un meci încins de baschet. M-am antrenat și de data asta voi fi în ofensivă.

în aventura numită IFA Berlin 2013 mă bazez pe Canon 600D cu trei obiective: 18 - 55mm, 55 - 200mm și 50mm. Internetul în roaming este oferit de către Orange și trebuie să le mulțumesc. M-au ajutat și la MWC 2013. Vă spun din experiență că internetul pe 3G din străinătate este jalnic față de al nostru. Aceeași concluzie o mențin și pentru cel pe cablu. în Spania nu puteam să urc imagini pe Instagram, abia făcea un download lent, lent. Să vedem ce infrastructură au în Germania. La centrul de presă dai de internet așa cum trebuie.

Telefoanele de serviciu, cu ghilimelele de rigoare, HTC One și Google Nexus 4. Mă gândesc dacă se merită să iau cu mine și un Nokia Lumia 925. Mi-am asigurat și partea de backup cu cameră video secundară și un bridge Nikon. Un alt lucru învățata la MWC când DSLR-ul din dotare a crăpat exact în a doua zi la Barcelona, la evenimentul Huawei și norocul meu a fost că am găsit o soluție de ultim moment, tot prin intermediul Canon.

De mâine va porni jurnalul de călătorie, vom avea live blogging-ul de la Samsung, materiale video de tip hands-on cu tot ce va anunța compania sud-coreeană. Vă așteptam să dați refresh la Mobilissimo.ro, veți primi impresii la fața locului pentru IFA Berlin 2013, detalii inedite și primele impresii formate de cele mai noi telefoane mobile și tablete.

Să închei cu un slogan celebru: „Ich bin ein Berliner”, pentru patru zile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×