ZTE și Huawei trec la atac cu smartphone-uri high end În 2012! Acestea sunt planurile lor!

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.204 ori
<b>ZTE și Huawei trec la atac cu smartphone-uri high end În 2012! Acestea sunt planurile lor!</b>La MWC 2012 am observat o prezență activă a multor companii asiatice care vor să își facă intrarea pe piața europeană sau să își amplifice prezenta. Printre ele se număra Pantech, Panasonic, ZTE și Huawei. Acestea două din urmă ne-au...

La MWC 2012 am observat o prezență activă a multor companii asiatice care vor să își facă intrarea pe piața europeană sau să își amplifice prezenta. Printre ele se număra Pantech, Panasonic, ZTE și Huawei. Acestea două din urmă ne-au obișnuit cu terminale low end rebranduite sau echipamente telecom, dar în curând vor începe să conteze și pe piața de smartphone-uri, deoarece au planuri mari în segmentul high end.

Huawei are deja în portofoliu un telefon quad core și pe cel mai subțire telefon din lume, deci devine un nume demn de luat în seamă. Studiul celor de la Digitimes include și o predicție ca livrările de smartphone-uri vor depăși media de creștere a pieței de 40% față de anul precedent. Huawei a lansat familia de telefoane Ascend la MWC 2012, care include terminalele D Quad, D Quad XL, D 1 și G 300. Modelele D, adică din seria Diamond sunt cele mai atractive, datorită dotărilor high end. în special D Quad și D Quad XL atrag atenția prin procesoare quad core și e vorba aici de un CPU Huawei, K3V2, un quad core Cortex A9 cu memory bus de 64 bit, față de cel de 32 bit de pe Tegra 3.

Seria Ascend D include nu mai puțin de 3 telefoane cu ecran de 4.5 inch 720p HD, bazate pe tehnologie TFT LCD (Ascend D Quad, D Quad XL și D 1). Ce altă companie se poate lăuda cu 3 modele diferite de telefoane cu ecrane HD? Toate terminalele rulează Android 4.0 ICS, au cameră de 8 MP cu captura 1080 p și Android 4.0 instalat. Trecând la ZTE, la ei vârful de gama este telefonul PF112, care vine cu ecran TFT LCD de 4.5 inch, cu rezoluție HD, CPU dual core de 1.5 GHz și camera de 8 megapixeli cu captura 1080p. Un alt telefon atractiv este ZTE Era, cu display TFT LCD de 4.3 inch, rezoluție qHD și procesor quad core Tegra 3. Ambele modele rulează Android 4.0 și sunt gata să fie oferite ca alternativă la modelele populare de pe piață ca HTC One X, One S și noile terminale Sony Xperia, de exemplu.

ZTE și Huawei trec la atac cu smartphone-uri high end În 2012! Acestea sunt planurile lor!

E impresionant faptul că ZTE are 10 terminale noi anunțate la începutul acestui an, dintre care 5 rulează Android 4.0, iar unul este un model Windows Phone 7.5, ZTE Orbit, cu dotări rezonabile. Avem și câteva modele cu LTE, precum ZTE N910, cu dotări midrange totuși. Rețineți totuși că modelele entry level vor continua să existe, cum e cazul lui ZTE Kis, telefon care va costă doar 100 sau 150 de dolari și care oferă un display de 3.5 inch, 256 MB RAM, camera de 3 MP și CPU single core de 800 MHz.

Vor fi capabile companiile chineze să cucerească Europa cu telefoanele lor cu ecran HD și procesoare puternice? Ce părere aveți?

ZTE și Huawei trec la atac cu smartphone-uri high end În 2012! Acestea sunt planurile lor!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×