GPD XD Unboxing: consolă portabilă şi tabletă de gaming care face formatul credibil (Video)

1.659 ori
<b>GPD XD Unboxing: consolă portabilă şi tabletă de gaming care face formatul credibil (Video)</b>Nu se întâmplă în fiecare zi să scoţi din cutie o consolă portabilă la Mobilissimo.ro şi cred că nu am mai făcut aşa ceva de la PS Vita încoace. Acum avem de-a face cu un device ceva mai inedit, numit GPD XD şi care se inspiră clar de la un Nintendo DS..

Nu se întâmplă în fiecare zi să scoţi din cutie o consolă portabilă la Mobilissimo.ro şi cred că nu am mai făcut aşa ceva de la PS Vita încoace. Acum avem de-a face cu un device ceva mai inedit, numit GPD XD şi care se inspiră clar de la un Nintendo DS ca format (clamshell). Are un ecran de 5 inch şi costă 169 dolari la GearBest.com (deseori coboară însă și sub cota de 140$).

GPD XD, continutul cutiei

Avem de-a face cu un terminal cu Android 4.4 la bord, cu butoane fizice de gaming şi cu alura unui Nintendo DS. În cutia sa se află încărcătorul, un cablu şi manualul. Fără căşti, fără huse, fără alte gimmick-uri. La bordul acestei console se află un procesor RockChip quad core RK3288, din genul care apar des pe TV box-urile producătorilor chinezi. Mai primim şi un ecran IPS LCD HD de 4 inch şi 2 GB RAM DDR3.

GPD XD scos din cutie

Stocarea este la cota de 32 GB şi avem parte şi de ieşire HDMI şi GPU Mali T764. Bateria este o unitate de 6.000 mAh, care pe hârtie promite 6 ore de playback video, ceea ce nu e chiar rău. Trecând totuşi la aspectul gaming, avem o sumedenie de butoane fizice aici, inclusiv 4 butoane de acţiune, butoane shoulder, Start, Select, butoane de volum şi un D Pad. Putem face şi key mapping din setări pentru fiecare joc şi evident nu se putea să facem unboxing fără să dăm o tură în Asphalt 8, controlat lejer de pe acest sistem de butoane fizice.

La bord mai găsim un emulator Nintendo DS şi chiar unul de PSP. Lista de dotări se încheie cu slot-ul microSD, G sensor, WiFi b/g/n şi portul microUSB 2.0. Remarc lipsa camerei şi trebuie spus că acest terminal vine pe albastru sau negru şi este grosuţ şi greu la 24 mm şi respectiv 300 de grame. Revenim cu review de îndată ce aflăm dacă e compatibil cu Modern Combat Versus sau nu.

GPD XD, prețuri actualizate:

GPD XD Unboxing

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×