CEO-ul BlackBerry susține că firma pe care o conduce a scăpat de pericol; contractele de licențiere se dovedesc profitabile

717 ori
<b>CEO-ul BlackBerry susține că firma pe care o conduce a scăpat de pericol; contractele de licențiere se dovedesc profitabile</b>Contractele încheiate de către BlackBerry în ultimul an i-au ajutat pe canadieni să obțină o serie de rezultate financiare favorabile, CEO-ul companiei declarând de curând că firma pe care o conduce a scăpat de perioada neagră.

La începutul lunii octombrie aflam rezultatele financiare ale celor de la BlackBerry din trimestrul 2 al acestui an, cifre ce confirmau că firma este în creștere la acest capitol. Acum și CEO-ul companiei John Chen dezvăluie că firma pe care o conduce a scăpat de pericol, asta pentru că la un moment dat se aducea în discuție chiar vânzarea întregii afaceri și închiderea departamentului smartphone în care se activa.

S-a ales însă o altă abordare, aceea de licențiere a brandului către diverși producători precum TCL - modalitate prin care chinezii se ocupă de producția și vânzarea terminalelor create, iar BlackBerry primește un procent din acestea. Este o afacere profitabilă pentru ambele părți implicate și aflăm că încă de la acordul de licențiere cu TCL și până acum cei de la BB au obținut 50 milioane de dolari profit.

De asemenea, se pare că cel mai de succes terminal lansat este modelul KeyOne ce combină utilitatea unei tastaturi fizice qwerty cu un display tactil. Creșterea BB se observă și la bursă unde prețul unei acțiuni este astăzi de 11.37 dolari. Cu un an în urmă în aceeași zi de 17 octombrie prețul unei acțiuni era de 7.37 dolari.

Cel mai nou produs BB este smartphone-ul Motion care a ajuns și la noi pe plan local recent! 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×