Xiaomi Mi Mix 3 Unboxing: glisează ca raţa pe apă, mecanic, magnetic, dar parcă nu convinge (Video)

2.783 ori
<b>Xiaomi Mi Mix 3 Unboxing: glisează ca raţa pe apă, mecanic, magnetic, dar parcă nu convinge (Video)</b>Finalul de an 2018 s-a lăsat cu moda sliderelor, revenită de nicăieri. Brusc telefoanele aveau o porţiune glisantă pe care integrau camerele selfie şi care alunecă de sub ecran. Motivul era pentru a scăpa de camere din panoul frontal şi a atinge un..

Finalul de an 2018 s-a lăsat cu moda sliderelor, revenită de nicăieri. Brusc telefoanele aveau o porţiune glisantă pe care integrau camerele selfie şi care alunecă de sub ecran. Motivul era pentru a scăpa de camere din panoul frontal şi a atinge un screen to body raţio mai generos. Xiaomi Mi Mix 3 aderă la acest trend, ca şi Oppo Find X şi Huawei Honor Magic 2. Noi am primit Mi Mix 3 de la Petre Popescu, colaborator al nostru, căruia îi mulţumim maxim.

Altminteri telefonul se găseşte la PCGarage.ro, unde costă 2.899 lei şi la Quickmobile.ro, unde are preţul de 2.440 lei (cupon -3%: QUICK202). Slider-ul a debutat în noiembrie 2018 şi vine destul de rapid după ce am scos din cutie un Xiaomi Mi Mix 2S. Cutia seamănă cu ambalajul acelui telefon, fiind destul de mare şi neagră, cu dedicaţie de la fondatorul companiei, Lei Jun, la interior.

Xiaomi Mi Mix 3, încărcător wireless.

În cutie se află încărcătorul (are nevoie de adaptor la noi), cablul USB Type-C, cheiţa metalică pentru accesarea slot-urilor, o husă, manuale, adaptor USB Type-C către 3.5 mm şi surpriză, un încărcător wireless în formă de biscuite, macaron sau OZN. Multe companii îţi iau zeci bune dolari pe aşa ceva. Telefonul în sine mi-a lăsat o primă impresie de device greoi şi masiv, la 218 grame.

Spatele din ceramică se murdăreşte foarte uşor (noroc cu husa), iar mecanismul glisant pe bază de magneţi Neodimyum mi se pare învechit, rudimentar şi da senzaţia de "jucărie de plastic". Tentaţia e mare să îl foloseşti ca fidget spinner şi aparent nu îl vei strica prea uşor, pentru că Xiaomi a făcut 300.000 de teste de glisare în laborator fără probleme.

Xiaomi Mi Mix 3 scos din cutie

Mă aşteptam şi să nu văd o bărbie în zona frontală, dar se pare că nu scăpăm fără. Telefonul vine cu ecran de 6.39 inch, cu panou Super AMOLED Full HD+ cu suport HDR, procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6 sau 8 GB RAM şi 128 sau 256 GB stocare. Nu are slot microSD, în caz că eraţi curioşi. Terminalul propune un screen to body ratio de 93.4%, iar ecranul pare să fie destul de luminos, atât de luminos ca imediat am dat Brightness-ul mai mic.

Xiaomi Mi Mix 3, continutul cutiei

Vine pe negru, albastru sau verde şi măsoară 8.46 mm în talie. Bateria sună super modest la 3200 mAh, mai ales la aşa o diagonală. Cât despre camere, gurile rele zic că a fost transplantată camera de pe Xiaomi Mi 8 aici: doi senzori de 12 MP, unul produs de Sony şi unul de Samsung. Avem şi stabilizare optică şi filmare Super Slow Mo la 960 FPS.

Xiaomi Mi Mix 3 Unboxing si accesorii (incarcatorul)

În zona frontală apare partea interesantă, de sus glisant două camere selfie: 24 MP + 2 MP, cu bliţ LED la pachet şi AI. Când glisezi manual acea parte, împingând partea din spate deasupra celei din faţă se va auzi un sunet de maşinărie robotizată, de uşa din Star Trek dacă vreţi. În rest avem Android Pie la bord cu MIUI 10, port USB Type-C, două slot-uri SIM şi cititor de amprente în spate.

Xiaomi a plusat cu un buton fizic pentru sarcini AI lateral, declanşând teoretic Google Assistant, dar practic un asistent virtual din China. Şi pentru cei care se întreabă, am făcut setup-ul iniţial off cameră, pentru că era pe bază de interfaţă în limba chineză, cu aplicaţii chinezeşti şi fără serviciile Google/Android native, de care am făcut rost că APK-uri. V-am scăpat de nişte drama şi unboxing de 25 de minute.

Rămân cu impresia unui telefon greoi, masiv, cu mecanism glisant plasticos şi baterie care sună îngrijorător de mică. Revenim cu recenzie curând!

Xiaomi Mi Mix 3, prețuri actualizate:

Xiaomi Mi Mix 3 Video unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×