Google Play Books primeşte un mod special de citit nocturn, care nu solicită ochii atât de mult

791 ori
<b>Google Play Books primeşte un mod special de citit nocturn, care nu solicită ochii atât de mult</b>Se discută mult &icirc;n ultima vreme despre efectul negativ al ecranelor de tablete şi telefoane asupra somnului utilizatorilor. Lumina albastră emisă de ecrane ar scădea producţia de melatonină şi &icirc;n vreme ce mulţi producători...

Se discută mult în ultima vreme despre efectul negativ al ecranelor de tablete şi telefoane asupra somnului utilizatorilor. Lumina albastră emisă de ecrane ar scădea producţia de melatonină şi în vreme ce mulţi producători implementează funcţii de tip "Blue Light Filter", Google a simţit nevoia să schimbe câte ceva în experienţa de e-reading.

Astfel, Google Play Books include acum un mod nocturn de citit, care nu solicită ochii utilizatorului atât de mult. În acest mod Google urmează exemplul Amazon, care oferea deja opţiuni de acest tip pe terminalele sale.  Spre exemplu, software-ul tabletelor Kindle a fost actualizat săptămâna trecută cu funcţia Blue Shade, care modifică luminozitatea şi culorile ecranului pentru a face cititul nocturn ideal.

Google în schimb îşi numeşte funcţia Night Light şi rolul său este de a adapta automat la lumina mai mult sau mai puţin naturală din cameră, oferind temperatura culorii şi luminozitatea ideală. Google Play Books e disponibil în App Store şi Play Store cu această modificare. În spatele funcţionalităţii se ascunde tot un filtru de lumină albastră, care e înlocuită cu o lumină caldă, în nuanţa de ambră.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×