Apple foloseşte drone pentru a perfecţiona Apple Maps şi a cartografia mai eficient

1.089 ori
<b>Apple foloseşte drone pentru a perfecţiona Apple Maps şi a cartografia mai eficient</b>Cu scopul de a perfecționa aplicația de navigare Maps, cei de la Apple se pare că utilizează drone pentru cartografierea de hărți, un detaliu ce iese la iveală abia astăzi. Compania din Cupertino folosește acest sistem interesant și pentru a lucra mai

Apple vrea să dezvolte Apple Maps masiv în perioada următoare şi să ajungă din urmă Google Maps, iar pentru asta foloseşte mai nou drone. Firma din Cupertino ar pregăti implementarea unei flote de drone, care să îi ajute cu cartografierea mai eficientă.

Scopul este de a descoperi schimbările aduse terenului, drumurilor şi punctelor de reper cât mai rapid, pentru a actualiza hărţile. Apple ar fi obţinut deja aprobarile de la FAA pentru a opera "vehicule aeriene teleghidate pentru a aduna date, fotografia şi filma”. Creatorul lui iPhone şi iPad adună şi experţi pentru a se ocupa de aceste drone şi de sistem odată pus în funcţiune.

Există totuşi restricţii legate de flotele de drone, pe care Apple nu le va putea pur şi simplu trimite la treabă în mod automat. Operatorii vor trebui să controleze tot timpul micile vehicule şi nu au voie să ajungă în spaţiul aerian de deasupra clădirilor sau a zonelor foarte dens populate. Aceeaşi sursă afirmă că Apple Maps va primi pe viitor şi funcţii de cartografiere la interiorul clădirilor, ajutând utilizatorii să se orienteze mai uşor în aeroporturi, malluri sau muzee.

Revenind la efortul legat de drone, Apple a "furat" deja un angajat de la divizia Amazon Air pentru a conduce echipa sa de specialişti în drone din Seattle. Noile funcţii sunt programate să ajungă în Maps în 2017.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×