Apple primeşte un nou brevet pentru cartografiere 3D şi fotografiere tridimensională

797 ori
<b>Apple primeşte un nou brevet pentru cartografiere 3D şi fotografiere tridimensională</b>Noi aplicații de brevet sunt completate de către Apple, de această dată fiind vorba despre patente care descriu un sistem de cartografiere 3D și fotografiere tridimensională. Din schițele pe care le avem la dispoziție remarcăm faptul că avem de-a face

În toamna acestui an apăreau pe web informaţii că Apple ar lucra cu LG Innotek la realizarea unui modul de cameră cu capacitate 3D. Se zvonea pe atunci că Apple ar folosi sistemul de cameră duală de la LG Innotek începând cu anul 2017. Azi descoperim un brevet publicat de Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete, care conferă greutate acestei teorii.

Brevet1

Noile documente acoperă invenţii legate de "metode şi terminale de a proiecta şi captura prin radiere optică, dar şi cartografiere 3D optică". Utilizatorul va putea alege din UI obiectele, zonele sau persoanele pe care să le scaneze tridimensional, într-un sistem ce aduce aminte de Intel RealSense sau Google Project Tango. Randarea 3D se face automat, folosind o serie de tehnici de selecţie a zonei de scanare şi a unui engine special.

Utilizatorul va face gesturi speciale pe touchscreen, care vor fi interpretate de interfaţă. Captura 3D nu a prins deloc pe telefoanele mobile, modele ca LG Optimus 3D sau HTC Evo 3D fiind rapid uitate şi depăşite. Totuşi ideea de "mixed reality", captura VR şi AR, dar şi randarea în 3D a subiectelor capturate pare o abordare mai inteligentă şi modernă, ce ar putea totuşi surâde publicului.

Rămâne de văzut şi cum vom putea privi rezultatele capturii 3D, eventual cu o nouă utilizare a lui 3D Touch/Live Photos, care să le dea "viaţă".

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×