Apple renunţă la emoji-ul în formă de puşcă, în urma masacrului din Orlando; Îl boicotează și pe alte platforme

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.247 ori
<b>Apple renunţă la emoji-ul în formă de puşcă, în urma masacrului din Orlando; Îl boicotează și pe alte platforme</b>Ca urmare a masacrului din Orlando, cei de la Apple au decis eliminarea emoji-ului în formă de pușcă și totodată pune presiuni asupra celorlați dezvoltatori software de a retrage acest icon nepotrivit. Inițiativa companiei din Cupertino vine chiar la

În ziua de azi emoji-urile sunt atât de importante, încât merită propriile ştiri, discuţii despre etică şi morală atunci când s-a schimbat culoarea pielii personajelor reprezentate de emoji şi chiar prezentări pe larg la WWDC. Azi aflăm că Apple ar fi decis să renunţe la emoji-ul în formă de armă.

La drept vorbind nu ne miră decizia, având în vedere faptul că WWDC 2016 a început cu un moment de reculegere pentru victimele masacrului din Orlando. Emoji-ul casat este unul cu o armă semiautomată, care având în vedere violentele tot mai dese din SUA, în special în campusuri şi şcoli e total nepotrivit, cam în orice context.

Acest emoji era deja în faza de programare, pentru a fi inclus în Android N Developer Preview spre exemplu, iar Apple a făcut presiuni pentru renunţarea la el. Aparent există o organizaţie care decide ce astfel de iconograme primesc aprobare şi ce nu, iar Apple e cel mai mare membru al său. Emoji-ul în formă de puşcă trecuse de procesul de codare şi urma să vină în Unicode 9.0 în această lună.

Apple şi Microsoft au susţinut totuşi decizia de a renunţa la acest simbol şi probabil şi Google se va alinia. Iniţial arma era inclusă în ideea că are o probă asociată la Olimpiadă şi ne apropiem de competiţia de la Rio, dar controversa merge mult mai departe de atât.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×